Deel dit artikel
-

‘Bitcoin veroorzaakt goudkoorts onder cybercriminelen’

Online beveiliger Digital Shadows waarschuwt in een nieuw rapport The New Gold Rush voor misbruik van cryptomunten door cybercriminelen. Zij richten zich vooral op mensen die handelen in populaire cryptovaluta en zetten een groot aantal technieken in als cryptojacking, de overname van accounts, mining-fraude en valse introducties van nieuwe cryptomunten (initial coin offerings, ICO’s).

Momenteel zijn er 1.442 verschillende cryptomunten in omloop en er worden wekelijks nieuwe alternatieve digitale valuta’s (altcoins) uitgebracht.

Digital Shadows onderscheidt een aantal middelen: botnets worden al langer gebruikt voor het minen (aanmaken) van bitcoins, maar waren erg complex. Botnets maken nu een comeback. Je huurt al een botnet voor 40 dollar.

Een nieuwe miningtool Crypto Jacker combineert de malware Coinhive, Authedmine en Crypto-Loot binnen een WordPress plug-in en voegt daar SEO-functionaliteiten aan toe. Gebruikers kunnen hiermee populaire websites klonen en inzetten voor spamcampagnes. De software is verkrijgbaar voor slechts 29 dollar.

Criminelen zien ook kans om wallets te hacken en de buitgemaakte inloggegevens te verkopen. De accountgegevens worden gestolen via onder meer phishing. Digital Shadows trof in criminele fora al meer dan 100 gebruikersaccounts aan die pas sinds januari 2018 werden aangeboden.

Ook creëren criminelen volledig verzonnen cryptomunten. Ze maken een scamsite aan en verleiden zullen nietsvermoedende mensen om te investeren in neppe cryptovaluta.

Tot slot zijn er pump and dump-criminelen die kunstmatig de koers opdrijven van kleine, minder bekende cryptovaluta om te profiteren van de stijging. Ze halen hun winst vlak voordat de koers instort. In januari 2018 observeerde Digital Shadows meer dan twintig van dit soort activiteiten.

Deel dit bericht

1 Reactie

EVDP

tsja, de koers zit as we speak op $7,728.10. Je bent een crimineel van je eigen portemonnee als je in Bitcoins investeert.

Bitcoin functioneert niet als een valuta, niet als een investering, Bitcoin functioneert wel als scam. Bitcoin vormt een schaduw over Blockchain. Bitcoin is end of life, Blockchain moves on. En dat is het enige juiste.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond