Deel dit artikel
-

Bitcoin zakt steeds verder weg

De Bitcoin zakt steeds verder weg en noteerde vanochtend 8.633 dollar bij Coindesk. Zorgen over toenemende regulering en fraude met cryptomunten hebben de koers onder druk gezet.

Nieuws uit India, waar minister van Financiën Arun Jaitley maatregelen aankondigde tegen illegale activiteiten rondom cryptomunten, heeft daartoe zeker bijgedragen. Aanvankelijk vreesden handelaren aldaar een verbod op cryptomunten.

Een schandaal rond de muntintroductie rond cryptobedrijf Benebit, dat met oplichting miljoenen euro’s buitmaakte, heeft het vertrouwen in ICO’s zwaar geschaad.

Verder heeft Facebook een advertentieverbod ingesteld voor riskante beleggingen als cryptomunten, binaire opties en ICO’s (initial coin offerings). Facebook ziet naar eigen zeggen te veel ‘misleidende praktijken’.

In december was er nog sprake van een hausse. In korte tijd passeerde de virtuele munt 10.000, 15.000 en 20.000 dollar.

Daarna zakte de koers tot rond 11.000 dollar halverwege januari. Alleen al januari verdampte 133 miljard aan marktwaarde. Ook andere virtuele munten leveren sterk in. Beleggers die laat zijn ingestapt hebben intussen flinke verliezen moeten incasseren.

Deel dit bericht

19 Reacties

EVDP

Stel je eens voor dat de euro een dergelijk koersverloop laat zien …

Jan

Wie schrijft nou eigenlijk deze artikelen?

Ik bezoek Emerce om redactioneel sterke artikelen te lezen. Vanaf juni heb ik amper berichten over de bitcoin gezien toen hij aan het stijgen was. Nu is hij sinds begin januari aan het dalen en elke week staat er wel een artikel over hoe slecht het wel niet gaat. Gaat jullie (Redactie) nu ook elke week artikelen schrijven als de bitcoin weer in waarde stijgt?

Diep teleurgesteld in Emerce…

Crypto

Helemaal eens Jan. Zoals ze in de crypto wereld vaak FUD als term hanteren, is het hier duidelijk dat Emerce het maar niks vindt. Vind het een laag gehalte van journalisme uitstralen en een stuk onwetendheid hoe dit in elkaar zit. Lekker alles aanhalen waar de onrust wel niet vandaan komt, waar elk jaar rond deze tijd de markt dipt. Kansloos. En inderdaad: zodra in Maart / April de koersen weer stijgen en iedereen omhoog kijkt lees je er hier niets meer over.

Steven

Helemaal eens met Jan! Stop a.u.b met deze berichten. Het is duidelijk dat jullie bij Emerce anti-bitcoin zijn, werkelijk alleen maar negatieve artikelen over bitcoin. En wat voegen deze artikelen toe? Jullie schrijven toch ook niet over het Aandeel Apple bij elke steiging of daling.

Dopje

Grappig. Ongeveer iedere krant, zie Telegraaf en anderen, meldt deze waardedaling, maar Emerce mag daar van van deze bitcoinbeleggertjes kennelijk niet over schrijven, want de waarde van hun muntjes moet omhoog. Beetje voorspelbaar, jongens.

EVDP

@Jan, Crypto, Steven

Wat een felle reacties … Verliezen geleden?

Ik lees niet veel meer dan een opsomming van feiten. Bitcoin is hot. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Het is niet vreemd dat Emerce hier boven op zit. Zeker in tijden dat het slecht gaat. Het zal niet anders zijn als de koers van Amazon, Alibaba, Apple, enz., … inzakt.

Rob

Wat doet Emerce nu verkeerd dan? Het is toch allemaal puur feitelijk? Als hij weer had gestegen tot boven de 15k binnen een korte periode zou ik hier ook een bericht verwachten. Blaim niet alles als FUD. Het is wat het is.

Wouter

“Jullie schrijven toch ook niet over het Aandeel Apple bij elke steiging of daling”, schrijft Steven.

Niet bij elke stijging of daling inderdaad. Maar reken er maar op dat als de aandelen van Apple sinds de Kerst zeer ruim in waarde waren gehalveerd en een heleboel artikelen over geschreven zouden zijn.

Gizzle

Dopje denkt dat het helpt om ‘tje’ achter elk zinnetje te plaatsen om zijn puntje te maken.

Terwijl Steven, Crypto en Jan wel degelijk een punt heben. Natuurlijk is verslag doen van een keldering goed, maar dan moet ook een stijging voldoende aan bod komen, net als bij verslag over beurskoerzen.

Probleem is alleen wel dat je jezelf dan op glad ijs gaat bevinden als redactie. Je wil niet speculeren en toch verslag doen. Dat is best moeilijk…

Alhoewel een grafiek met de koers van de afgelopen zes maanden al erg verhelderend zou kunnen zijn.

Overigens is deze koersdaling niet per definitie slecht. Mooi moment voor mij om in te stappen.

R

Mensen die niet kunnen hodlen kunnen beter niet investeren. De ene dag sta je €1000 in de min. 3 weken later sta je weer in de plus. Investeer. Kom er 3 jaar niet aan en kijk daarna terug. Voor de mensen die dit niet kunnen. Gtfo! 👍

Voor alle hodlers. Respect 💪🏼

Rob

@Gizzle

Wat een onzin regel trap jij de wereld in: “Natuurlijk is verslag doen van een keldering goed, maar dan moet ook een stijging voldoende aan bod komen”. Nieuws is nieuws. Als iets enorm daalt of enorm stijgt krijgt dat de aandacht. Dat terzijde, op Emerce wordt wel degelijk geschreven over stijgingen, zie lijstje met artikelen van Erwin hierboven.

Marcel

Wel opvallend. Iedereen die kritisch schrijft snapt het niet volgens een grote groep crypto aanhangers. Als je dan inside termen als hodl niet snapt, dan hoor je er helemaal niet bij.

Lees je het artikel, dan is het een opsomming van feiten, zonder enig oordeel. Hoezo geen journalistiek?

Bij de waardestijging stond emerce en de kranten vol, dat is ook deels de katalisator geweest. Nu schrijft Emerce net zo goed over de ontwikkelingen.

Geloof je echt dat de bitcoin de toekomst is, dan zou de koers ook niet uit moeten maken. Het gaat dan toch niet om de winst, maar om de verandering. Hoe kan een munt veranderend zijn als de mensen erachter dezelfde hebzucht nastreven?

Biever

Het eigenbelang van sommige reaguurders hier druipt er als dikke stront vanaf. Je moet maar eens opletten hoe fanatiek ze zijn met het ophemelen van hun munten in forums, is zo langzamerhand een dagtaak geworden. Nieuws dat niet in het straatje past moet worden bestreden.

En dat geeft ook wel aan waar we met de Bitcoin zijn geëindigd: een luchtballon die langzamerhand leegloopt. Jammer, want het had een mooie toepassing kunnen zijn voor microbetalingen. Maar misschien komt dat nog als deze gekte voorbij is.

Portemonnee

Wat je ziet aan deze reacties, is hoe cryptovaluta werken. De groep die in bezit is van dergelijke munten hypen de boel op met zinnen als ‘een daling is juist een mooi moment om in te kopen’, terwijl je uit alle berichtgevingen kunt lezen dat cryptovaluta zijn tijd heeft gehad. Het wordt aan banden gelegd. Er zouden harde sancties moeten komen voor het ophypen en het maken van reclame voor deze mania.

bram

Jongens hier is het bewijs wat ik al langere tijd verkondig; De bitcoin zal keihard crashen. Voor een periode van enkele maanden is de bitcoin zo onwijs hard gestegen, dat het een bubbel is geworden dat staat te knappen.

De crypto valuta verbergt veel criminaliteit en terrorisme, waarbij de belangrijke tussenpersonen die het overzicht behouden (banken) worden geweerd. De lobbyisten zullen slagen om via de overheid de vele ristricties te introduceren, wat zal leiden tot het verder inperken van de crypto valuta.

Uiteindelijk is de bitcoin niets anders gebleken dan een rage, een ware flippo die je krijgt in een zak chips. Eindelijk laat het zijn ware gezicht zien!

Erwin Boogert

> De crypto valuta verbergt veel criminaliteit en terrorisme (…)

Daarnet verscheen een interessant artikel hierover dat de achterliggende mechanismen schetst:

“(…) Cryptocurrency “provides a way for sanctions evasion for countries because of anonymity and plausible deniability” in the way they’re transferred, Kenneth Geers, a cyber policy expert and former National Security Agency official, told Axios. “That allows for buying and selling across borders with very little oversight.” (…) regulators are behind the curve (…)”

https://www.axios.com/how-cryptocurrencies-used-to-evade-sanctions-b752de25-0c2e-42f1-a04c-33aad930c6ed.html

Erwin Boogert

Dat is te makkelijk. Het gaat daar niet om een feit maar om een mening van een columnist. Deze columnist is, als je op de site van zijn werkgever kijkt, gespecialiseerd in “Operational warfare, Military strategy, Islamic history, Islamist politics and state systems” 1). Als hij naar crypto kijkt, doet hij dat heel abstract. Daarmee diskwalificeert hij zichzelf natuurlijk niet, want andere perspectieven zijn alleen maar goed voor het ontwikkelen van beeldvorming.

De conclusie van zijn column 2) klinkt genuanceerder dan de titel van zijn verhaal:

“(…) Unlike bitcoin, blockchain as a service that is directly applicable to our everyday lives is unlikely to simply collapse, especially considering its adoption by big players who clearly see a future for the technology.

Investing in cryptocurrencies that form part of a service ecosystem, rather than solely offering ethereal tokens that have no real, fundamental value, could prove to be the new stocks and shares, as blockchains move from being perceived as “just a fad” to a mainstream technology we all rely on in our day-to-day lives. (…)”

1) https://eprofile.exeter.ac.uk/tallhaabdulrazaq/
2) http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/cryptocurrencies-stay-bitcoin-blckchain-180201085633760.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond