Deel dit artikel
-

Bitcoin zet duikvlucht in

De Bitcoin zet voor de vijfde dag een forse daling in, en staat nu op 33.723 dollar. Even werd woensdag al de 32.000 dollar aangetikt. In maart werd nog een waarde van 60.000 dollar bereikt. Nog even en de digitale munt is de helft van zijn topwaarde kwijt.

In een etmaal heeft de Bitcoin tot nu toe 22 procent ingeleverd. Het verlies in mei is al zo’n 34 procent, de scherpste daling sinds november 2018. Alleen al vorige week is 250 miljard dollar virtueel verdampt.

Toegegeven: die 33.000 dollar is altijd nog ruim boven de 20.000 dollar die eind 2017 werd gepasseerd, een record dat toen al niet voor mogelijk werd gehouden.

De daling werd in eerste instantie veroorzaakt door tweets van Telsa CEO Elon Musk, die besloot dat zijn autobedrijf toch maar geen bitcoinbetalingen meer zou accepteren. Ook is er onduidelijkheid over de 1,5 miljard dollar aan bitcoins die Tesla had aangekocht.

Dinsdag kwamen daar de maatregelen van China bij. Het land heeft bankenfederaties min of meer verboden om met cryptomunten te werken. Webplatformen mogen niet langer cryptobedrijven hosten en adverteren voor bitcoins mag ook niet meer. De maatregelen waren eigenlijk al langer van kracht, maar zijn wederom aangescherpt.

De Bitcoin sleept ook andere munten, de alt coins, mee in zijn val.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Joepie

Koers gaat alweer omhoog, bitcoin is here to stay!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond