Deel dit artikel
-

Bitcoinautomaat in Jezuïetenklooster van Oudenbosch

Vrijdag wordt de eerste Nederlandse pinautomaat voor Bitcoins en Litecoins in gebruik genomen in het oude Jezuïetenklooster van Oudenbosch. In de aldaar gevestigde Brasserie Tivoli komt volgende maand ook een een van de eerste betaalautomaten voor het cryptogeld.

Het Jezuietenklooster is om symbolische redenen gekozen. Hier werd al in de negentiende eeuw veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. En in 1964 werd op deze grond de eerste volkssterrenwacht van Nederland opgericht.

De pinautomaat wordt geplaatst door het Nederlandse bedrijf Byecoin, een dochteronderneming van Byelex, een software-onderneming met kantoren in Oud Gastel en Minsk (Wit-Rusland). Byelex richt zich op de ontwikkeling en hosting van geavanceerde bedrijfsoplossingen, gebaseerd op moderne web technologie zoals J2EE en Drupal.

Byecoin is de vertegenwoordiger van het IJslandse bedrijf Lamassu, dat een kleine honderddertig bitcoin betaalautomaten heeft verkocht in 25 steden in onder meer Finland, Brazilië en Australië. Er staan straks twee van deze machines in Nederland.

Dit is de tweede ATM in Nederland die deze mogelijkheid biedt (zie www.lamassu.is). Zo is het oude Jezuietenklooster in één keer weer het middelpunt van vernieuwing!

Deel dit bericht

1 Reacties

Peter

Zullen er binnenkort ook pinautomaten voor de e-gulden verschijnen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond