Deel dit artikel
-

Bitcoinbetalen met Google Glass

Over twee weken onthult een Nederlandse startup hoe het twee moderne technologieën bij elkaar brengt om een nieuwe dimensie aan ‘digitaal betalen’ te geven. Eaze brengt Bitcoin en Google Glass bij elkaar.

“Eind deze maand op het Mobile World Congress maken we de details bekend”, aldus Rutger van Zuidam gisteren op The Social Conference. Hij is betrokken bij het Nederlandse initiatief, maar houdt de geheimzinnigheid in stand door geen details rondom de startup te willen geven.

De flarden informatie die hij zich liet ontglippen, brachten zaken als ‘contactloos betalen’, Bitcoin en Google Glass, bij elkaar. Het vrijwel lege Twitteraccount van Eaze verraadt ook niets.

Mogelijk gaat het hier om een doorontwikkeld concept van Bitcoinbetalen die Van Zuidam in oktober vorig jaar in Groningen liet zien. Daar liet hij zien hoe je met behulp van een QR-code en een Bitcoinprogramma orders afrekent in café’s. “Dit is de eerste echt zinvolle toepassing van QR-codes.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Van Zuidam houdt zich bezig met Bitcoinprojecten vanuit zijn Into Bitcoin, onderneemt in e-commercesferen met Senanga.net en was betrokken bij de oprichting van Accepté/Paylogic.

Foto: BTC Keychain (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond