Deel dit artikel
-

Klanten ‘bitcoinfabriek’ uit Lelystad boos

Klanten van Koinz Trading uit Lelystad hebben een advocaat ingeschakeld. Het Nederlandse bedrijf beloofde hun investeringen te gebruiken voor het delven van bitcoins, maar de klanten zien geen resultaten.

Hoewel klanten eigenlijk een ‘bicoinfabriek’ kopen, verzorgt Koinz Trading het proces van het delven met behulp van computers uit China. De locatie van de loods waar oprichter Barry van Mourik ruim duizend bitcoin-mijnapparaten zou hebben opgesteld blijft geheim.

Het bedrijf beloofde dat iedere maand 0,3 bitcoin zou worden aangemaakt. Bij de huidige koers van de digitale munt levert dat zo’n 3500 euro op, maar door de sterk gestegen waarde zouden er betalingsachterstanden zijn.

Volgens advocaat Marco Kalmijn is er in totaal voor enkele miljoenen in de onderneming geïnvesteerd. Van Mourik meldde eerst dat er problemen waren met een server in China, ‘toen was hij opgelicht door een zakenpartner en vervolgens moest hij met spoed oogoperaties ondergaan.’ Enkele klanten hebben inmiddels computers opgeëist.

Waarom klanten zoveel vertrouwen hebben gesteld in het bedrijf is een raadsel. Van Mourik is een voormalige autohandelaar, die zonder al te veel ervaring in de bitcoins is gestapt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

If it’s too good to be true…..

Z.Eur

Als innovatieve oplossing : een blockchain voor bitcoins!
Misschien aangevuld met wat AI of zo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond