Deel dit artikel
-

Bitcoinoplichters maken site AD na

Na de nepadvertenties met bekende Nederlanders, proberen malafide bitcoinverkopers slachtoffers te lokken met imitaties van bekende Nederlandse sites.

Dit keer wordt horecatycoon Won Yip opgevoerd. Die zou, in Op1, hebben beweerd dat hij gewone mensen kan helpen om in tijden van crisis meer dan € 10.000 per maand te verdienen op kleine investeringen.

‘Onze hoofdredactie wilde het interview met Won Yip niet publiceren voordat we hadden geverifieerd dat Bitcoin System echt de mogelijkheid biedt om vanuit huis geld te verdienen,’ zo staat er te lezen.

De naam Bitcoin System werd eerder gebruikt voor nepadvertenties met bekende Nederlanders. Slachtoffers die ingaan op de advertenties moeten flinke bedragen storten die ze nooit meer terugzien.

Meest opvallend is dit keer de vormgeving. De voorpagina van het AD is tamelijk overtuigend gekopieerd. In het verleden werden wel bekende logo’s gebruikt, onder meer van de NOS, maar werd een eigen vormgeving gebruikt.

Ook nu weer lukte het de oplichters om door de mazen van Googles advertentieplatform Doubleclick te kruipen met behulp van cloaking. Een ogenschijnlijk normale advertentie wordt via een eigen site nopecareer.com aangemeld, en na goedkeuring wordt de landingspagina vervangen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond