Deel dit artikel
-

Bits of Freedom dient ‘schadeclaim’ in bij Google en Facebook

Bits of Freedom brengt een schadeclaim van 90.000 euro in rekening bij zowel Facebook als Google voor alle uren werk die de digitale burgerrechtenorganisatie de afgelopen periode aan hen moest besteden. Of de organisatie er ook serieus werk van maakt, blijft duister.

De algoritmes die bepalen welke video’s zomaar offline gehaald worden, trackers die ons gedrag volgen, beïnvloeding van het politieke klimaat: het zijn maar een paar voorbeelden van manieren waarop Google en Facebook het internet misbruiken, aldus Bits of Freedom.

Directeur Hans de Zwart zegt dat ‘we inmiddels een groot deel van onze tijd kwijt zijn aan deze twee bedrijven, tijd die we niet ergens anders aan kunnen besteden. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat ze hier een schadevergoeding voor gaan betalen.’

Hoewel Bits of Freedom veel steun krijgt van individuele donateurs, van bedrijven die wél hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, en van een aantal fondsen, blijft het voor de organisatie lastig om genoeg capaciteit te vinden om haar werk te doen. Het geld van de schadeclaim zal dan ook volledig ingezet worden om deze techgiganten aan te pakken.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

André F

Oké, het is een marketingstunt, maar wel een curieuze. Ze willen zich laten betalen door de partijen die ze kritisch willen volgen. Volgens mij zo’n financiële afhankelijkheid van je “vijand” wel het laatste wat je als vrijheidsstrijder moet willen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond