Deel dit artikel
-

Bitvavo geeft inzicht in reserves aan klanten

In navolging van andere cryptobeurzen heeft ook het Nederlandse Bitvavo besloten om inzicht te geven in de gebruikerstegoeden. Dit naar aanleiding van het debacle van FTX, dat tegoeden gebruikte om een dochteronderneming op de been te houden.

‘Hoewel Bitvavo geen blootstelling heeft aan FTX en Alameda, laten de gebeurtenissen van de afgelopen week wel het belang van digitale assets zien’, schrijft het platform, het grootste op zijn terrein in Nederland.

Bitvavo zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn activa op het Bitvavo-platform kan verifiëren.

Verder slaat Bitvavo het grootste deel van haar gebruikersactiva op bij verzekerde bewaarnemers, tegoeden die verzekerd zijn tot een bedrag ter waarde van 755 miljoen dollar.

Inmiddels zijn diverse beurzen overgegaan op wat zij noemen Proof of Reserve. een woordspeling op Proof of Work en Proof of Stake. In de sector geldt het credo don’t trust, verify. Vertrouw niet op anderen, maar controleert wat zich allemaal afspeelt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond