Deel dit artikel
-

Bitvavo maakt claim van ‘meer dan 1 miljoen klanten’ niet waar, oordeelt Reclame Code Commissie

Cryptoplatform Bitvavo mag in zijn reclame niet beweren meer dan 1 miljoen Nederlandse klanten te hebben, zo lang dat niet onafhankelijk bewezen of gecontroleerd is. Dat concludeert de Reclame Code Commissie na behandeling van een klacht.

Bitvavo en andere crypto-handelaren hebben een knipperlicht-verhouding met de waarheid, reageert de klachtindiener, freelance marketingjournalist Toine van der Heijden.

Bitvavo trekt nieuwe klanten aan met de bewering dat meer dan een miljoen mensen hen voorgingen. Iedereen belegt in bitcoins, dus stap gerust in. Het is een suggestie met een sussend effect. Het aantal geverifieerde klanten dat Bitvavo beweert te hebben, is volgens Van der Heijden onwaarachtig en onwaarschijnlijk. Het is in ieder geval oncontroleerbaar.

Ter verdediging kwam Bitvavo met een door alle directieleden ondertekende verklaring. Dat voldoet volgens Van der Heijden niet als bewijs.

Een volgend doelwit van Van der Heijden zijn de affiliates die ingehuurd worden door crypto-brokers. ‘Gooi het maar eens in de zoekmachine: Bitvavo en review. Vrijwel elke recensie van een finfluential bevat een affiliatelink. Die recensenten worden goed betaald voor hun aanbeveling, maar ze verzuimen te melden dat ze reclame maken.’

Het besluit van de Reclame Code Commissie (op dit moment nog niet gepubliceerd) is overigens niet bindend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond