Deel dit artikel
-

Bitvavo vindt terugbetalingsvoorstel Genesis onacceptabel

Bitvavo moet mogelijk 84 miljoen afschrijven van de ruim 280 miljoen aan klantgelden die het had gestald bij cryptobroker Genesis. Was Bitvavo eerst nog optimistisch  over de terugbetaling, nu wordt het voorstel van zijn zakenpartner op de website ‘onacceptabel’ genoemd. Vooral omdat de middelen voor afbetaling volgens Bitvavo voorhanden zouden zijn.

Genesis, of liever gezegd moederbedrijf DCG, heeft betalingsproblemen door het faillissement van FTX. Het bedrijf werd door Bitvavo Custody BV, onderdeel van de Bitvavo-groep, ingeschakeld voor het aanbieden van zogenoemde off-chain staking-diensten. Klanten laten hierbij voor onbepaalde periode cryptomunten vastzetten en ontvangen daar een beloning of rente over.

Op het blog schrijft Bitvavo: ‘Wij delen, net als Gemini, het vertrouwen dat er een oplossing kan worden gevonden naar tevredenheid van alle betrokkenen. Zelfs een mogelijke faillissementsbescherming (Chapter 11) van Genesis, zoals vorige week gesuggereerd werd in de WSJ, zou dit niet in gevaar brengen, omdat de bezittingen voorhanden zijn. Hetzelfde geldt voor een mogelijk onderzoek door de autoriteiten naar DCG zoals gepubliceerd door Bloomberg.’

Bitvavo is de meest gebruikte cryptobeurs van Nederland, met naar eigen zeggen een miljoen Nederlandse klanten en een beheerd vermogen van 1,6 miljard euro. De directie zegt zelf garant te staan voor eventuele stroppen.

Intussen ligt Genesis onder vuur. Het Amerikaanse crypto-leenbedrijf overweegt om het faillissement aan te vragen, schrijft The Wall Street Journal. Het heeft al 30 procent van zijn personeel ontslagen.

CEO Cameron Winklevoss van cryptobeurs Gemini heeft Genesis dinsdag in een open brief op Twitter beticht van misleiding en fraude. Sinds de implosie van FTX in november vorig jaar zou 900 miljoen dollar (853 miljoen euro) aan klantentegoeden van Gemini bevroren zijn bij Genesis. Genesis zou een vordering hebben van 1,7 miljard dollar op moederbedrijf Digital Currency Group.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond