Deel dit artikel
-

‘Black Friday in Amerika vroeg van start’

Amerikaanse retailers zijn vroeger dan voorheen met de kortingsacties begonnen die het einde van het jaar markeren.

Hoewel de kalender dicteert dat Black Friday op 25 november is, beginnen grote winkels nu al met de eindejaarsuitverkoop.

Winkeliers zitten met te grote voorraden en vrezen dat consumenten de hand op de knip houden. De ondernemers wagen de gok niet en gooien nu al delen van hun voorraden in de uitverkoop.

De kortingen zijn hoog en manifesteren zich nu vooral in de productgroepen electronica en speelgoed, aldus Adobes online-shopping voorspellingen.

De e-commercetak van het softwarebedrijf verwacht dat de Amerikanen in het laatste kwartaal van 2022 voor 209,7 miljard dollar uitgeven aan cadeaus en andere zaken voor de feestdagen. Dat is maar 2,5 procent meer dan in 2021.

Onderzoekers vertellen tegen nieuwszender CNBC dat consumenten dit jaar duidelijk voordeel kunnen halen uit prijsvergelijkend winkelen en koopjesjagen. Het is een kopersmarkt.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Actuele-aanbiedingen.nl - Priceless

Interessant, Adobe heeft altijd wel sterke voorspellingen.

Als aanbiedingen website zagen wij vorig jaar ook dat veel retailers heel vroeg begonnen. Voor veel retailers was dit ook nodig om de drukte over meerdere dagen uit te smeren. Vorig jaar waren er natuurlijk nog maatregelen voor de winkels waardoor het online extra druk was. Nu die maatregelen er niet meer zijn zou er minder noodzaak moeten zijn om eerder te beginnen. Een groot verschil met Amerika is ook dat Amazon Prime Day daar veel groter is, en net is geweest (11 en 12 oktober).

Ja, er waren veel kortingen. De claim dat consumenten ‘dit jaar duidelijk voordeel kunnen halen’ ligt waarschijnlijk wel wat genuanceerder. Uit onze analyse vorig jaar binnen de electronica groep bleek dat meer dan de helft van de producten eerder dat jaar of een maand na Black Friday dezelfde prijs hadden of zelfs lager. Wij zullen dit jaar weer eenzelfde analyse doen.

In 2022 is er ook een nieuwe wet ingegaan voor prijsaanbiedingen, met duidelijke regels wanneer je iets een aanbieding mag noemen (zie ACM). Wij verwachten in Nederland daarom dit jaar juist een daling van het aantal aanbiedingen (als percentage van het totaalaanbod). Consumenten doen zich er in ieder geval goed aan om online te vergelijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond