Deel dit artikel
-

‘Black Friday dit jaar groter dan kerst’

Gekeken naar de ervaringen met Black Friday en ook historische datakennis van de kerstaankopen, voorspelt Montapacking dat Black Friday in 2018 groter zal blijken dan kerst in e-commerceland.

Om zijn eigen operaties in de opslagcentra goed te kunnen plannen en uitvoeren werkt het bedrijf sinds twee jaar met kunstmatige intelligentie. Dat voorspelt hoeveel orders er die dag komen en, gedurende de dag, welke verwerkingscapaciteit er moet worden ingezet. Die software voorspelt dat Sint en de Kerstman het beiden verliezen van de koopjesjacht afgelopen vrijdag.

“Black Friday 2018 zal 62 procent meer orders hebben gegenereerd dan Sinterklaas in 2018 en achttien procent meer orders dan Kerst.”

De vijfhonderd webwinkels die de fulfillmentspecialist dagelijks inzetten waren dit jaar goed voorbereid op Black Friday. Op basis van ervaringen van vorig jaar dienden ze voorspellingen in bij Montapacking. Alle verwachtingen werden gemiddeld met een factor anderhalf overtroffen.

Dat beeld wordt onderschreven door de cijfers van Thuiswinkel.org. Dat constateert dat er over de hele vorige week 27 procent meer online is uitgegeven dan in een reguliere week in 2018.

Betaalvereniging Nederland meldde eerder al dat er dit jaar de helft meer iDEAL-transacties waren gedaan afgelopen vrijdag (3,5 miljoen, +47%). Het totale transactievolume, maar dat wel inclusief niet aan e-commercegerelateerde zaken als Tikkies, steeg van 207 miljoen vorig jaar naar 275,5 miljoen dit jaar.

Foto: Kamal Hadid (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Mieke

Black friday in Nederland is geen black friday maar gewoon een verkapte vorm van sigaar uit eigen doos.

Joyce

Alsof het ‘succes’ van Black Friday in Nederland niet direct samenhangt met de timing, 2 weken voor Sinterklaas.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond