Deel dit artikel
-

BlackBerry Passport deze maand nog in Nederland

BlackBerry zal deze maand nog in Nederland zijn nieuwe paradepaartje voor de zakelijke markt introduceren, de Blackberry Passport. Met dit aparte toestel hopen ze opnieuw de zakelijke markt te veroveren.

Al een tijdje hebben we weinig van BlackBerry gehoord. Ze zouden zijn weggeconcurreerd, niet meegegaan met de nieuwste trends en daardoor bijna compleet van de smartphone-markt weggevaagd. Maar eindelijk maakte BlackBerry dan zijn nieuwe toestel bekend: de BlackBerry Passport.

Het toestel ziet er bijzonder uit en is niet te vergelijken met de smartphones die op dit moment in de telefoonwinkels te vinden zijn. Grote kans dat je hem prachtig, of juist verschrikkelijk vindt. Opvallend is dat het toestel, net als alle andere BlackBerry’s, weer over een fysiek toetsenbord beschikt. Daarnaast is het 4,5 inch grote scherm vierkant. Twee dingen die we van de hedendaagse smartphone niet meer gewend zijn.

Het bedrijf heeft goed nagedacht over het design van het toestel. Dit is specifiek afgestemd op het gebruik voor de zakelijke klant. BlackBerry geeft zelf aan dat de Passport, dankzij het fysieke toetsenbord en het uitgebreide besturingssysteem, je laptop vervangt zodat je nog gemakkelijker onderweg aan de slag kunt. De naam van deze telefoon zegt gelijk al wat over het formaat, dit is namelijk vergelijkbaar met een paspoort en is daarmee ongeveer even groot als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 4.

De specificaties meten zich aan de high-end smartphones die op dit moment op de markt te vinden zijn. Zo beschikt het toestel over drie gigabyte werkgeheugen, heeft het een full-HD resolutie van 1440×1440 pixels, een 2,2 GHz Snapdragon processor, een batterij met een capaciteit van maar liefst 3450 mAh en een dertien megapixel camera. Het toestel draait op de allernieuwste versie van het BlackBerry besturingssysteem: BlackBerry 10.3.

Of dit een succes wordt, moeten we nog afwachten. BlackBerry heeft in de laatste jaren aardig wat imagoschade opgelopen. De vraag is of deze Passport, met een prijskaartje van maar liefst 649 euro, dit nog recht kan trekken.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jason

Leuk artikel, jammer dat de prijs die jullie opgeven (‘van maar liefst 649 euro’) nergens op slaat. De duurste plek die ik kan vinden is PDAShop van Coolblue voor 599 euro zonder abonnement.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond