Deel dit artikel
-

BlackBerry stopt met eigen hardware

BlackBerry stopt met het maken van eigen smartphones, een besluit dat al langer in de lucht hing. Volgens CEO John Chen kunnen zo kosten worden bespaard.

Het Canadese bedrijf, dat de afgelopen jaren in hoge nood verkeerde, heeft al een smartphone van Alcatel op de markt gebracht met Android als software. Voortaan wordt de productie standaard uitbesteed. Zo zal het bedrijf licenties gaan verstrekken aan andere bedrijven die smartphones onder de merknaam willen ontwikkelen. BlackBerry wil verdienen aan software-licenties.

Het bedrijf maakte het besluit vandaag bekend bij de presentatie over de kwartaalcijfers (pdf). BlackBerry zette in het afgelopen kwartaal 353 miljoen dollar om, minder dan een jaar terug. Het nettoverlies was zelfs nog groter: 372 miljoen dollar.

BlackBerry was jarenlang de lieveling van zakelijke gebruikers, maar verloor terrein aan fabrikanten van Android smartphones en Apple. Vorig jaar werd de eerste Android smartphone The Priv van BlackBerry gelanceerd, gevolgd door het Alcatel model. Geen van deze toestellen is een groot succes geworden. Volgens Gartner zouden dit jaar nog maar 1 miljoen toestellen zijn verkocht.

Dit bericht is 21 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond