Deel dit artikel
-

BlackBerry-maker ontkent splitsing

Research In Motion, het bedrijf achter de BlackBerry, ontkent dat het zich wil opsplitsen en wil verdergaan als leverancier van berichtendiensten. Ook van verkoop aan Facebook of Amazon is geen sprake.

Dit weekend suggereerde The Times of Londen een splitsing van het Canadese bedrijf, waarbij de hardware zou worden afgestoten. Het bericht verscheen in zowat iedere krant en op elke site. Erg waarschijnlijk leek dit scenario echter niet, aangezien RIM vooral verdient aan hardware. De verkoop van BlackBerry’s is goed voor tachtig procent van de omzet. De belangstelling van Amazon en Facebook leek ook al onwaarschijnlijk, omdat RIM zich met name op de zakelijke markt richt.

RIM woordvoerder Nick Manning noemt het verhaal in de Canadese krant The Globe and Mail vandaag dan ook ‘een onzinnige fantasie’.

Vermoedelijk zijn de geruchten ontstaan omdat voormalige analist Mike Abramsky van RBC Dominion Securities zo’n splitsing suggereerde. Een andere tak van RBC adviseert de noodlijdende onderneming over de toekomstige strategie. Vorige week werd bovendien bekend dat RIM zijn banden met zijn grootste fabrikant Celestica breekt.

Twee voormalige RIM bestuurders zeggen dat zo’n splitsing niets oplevert. Wel heeft RIM laten weten veel banen te gaan schrappen. Van de huidige 16.500 werknemers blijven er mogelijk maar een stuk of tienduizend over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond