Deel dit artikel
-

Bladenuitgevers bundelen krachten in iPad-tijdschriftenkiosk

Uitgevers Weekbladpers, G+J Uitgevers en Sanoma Media hebben een gezamenlijke iPad-app gelanceerd waarin gebruikers digitale versies van bladen als bijvoorbeeld AutoWeek, Grazia, Libelle en Nieuwe Revu kunnen aanschaffen.

De gratis applicatie geeft toegang tot meer dan dertig titels, waarvan een nummer in de app gemiddeld genomen twintig procent goedkoper is dan de papieren versie in de losse verkoop. De prijzen lopen uiteen van 1,59 tot 5,49 euro. Voor de meeste titels gaat het overigens wel om een simpele PDF-versie.

Op termijn moet het ook mogelijk zijn om een abonnement in de digitale tijdschriftenkiosk af te sluiten. Ook is er het voornemen om het aantal aangeboden tijdschriften de komende maanden uit te breiden.

Het is de vraag welke speler uiteindelijk voor tablets het grote publiek weet te vinden om tijdschriften en kranten digitaal aan de man te brengen. Ook AKO heeft al langer een eigen bladenkiosk voor de iPad. In deze app worden tijdschriften van Audax verkocht, waaronder Vriendin, Weekend en HP/De Tijd. Ook de speler Magzine.nu begeeft zich al langer op dit terrein als webwinkel voor tabletuitgaven en e-readervarianten van tijdschriften.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ronald

Even gedownload, op zich goed initiatief, maar wat een inferieure reader hangt eronder. Allesbehalve gebruiksvriendelijk. Kijk eens naar Tablisto of Zinio en oordeel zelf.

René de Lange

Wanneer de uitgevers hun fixering van een platform loslaten zullen ze onrdekken dat programma’ die in HTML5 zijn gemaakt een veel grotere doelgroep bereiken.
En dan kunnen ze direct met hun eindgebruiker gaan communiceren. Mijn ervaringen met een heel diverse grote groep gebruikers toont aan dat de specifieke iPad gebruikers een (binnenkort) even grote groep andere tablet gebruikers ernaast krijgt.
En dit staat nog los van de smartphone gebruikers die ook steeds betere en grotere beeldschermen krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond