Deel dit artikel
-

Blauw Gras richt Instagram bureau Instagras op

Blauw Gras richt een nieuw creatief bureau op, dat zich volledig specialiseert in online marketing via Instagram. Instagras gaat zich full focus richten op het in beeld brengen van merken op Instagram.

Oprichter Erik Wiese was al bezig met een herpositionering van zijn bestaande (social media) bureau Blauw Gras. Die zal zich meer richten op sociale conversatie en online activatie. “We komen uit de social content, maar willen nu meer conceptmatig aan de slag.”

Het nieuwe bureau geeft organisaties advies over het in beeld brengen van hun merk op Instagram, vertelt Wiese. ‘We creëren content, we adverteren en we werken met influencers.’

Binnen Instagras gaat een team van professionele beeldtoppers aan de slag die – samen met merkdenkers – de doorvertaling van een merk in beeld kunnen realiseren. De succesformule van Instagras is de kracht van de ervaring van Blauw Gras in combinatie met de specialisatie in Instagram, aldus Wiese.

Wiese ziet een duidelijk verschil tussen Facebook en Instagram, vertelt hij aan Emerce. “Bij Facebook draait het veel meer om vriendschappen, vandaar het publiek ook wat ouder is. Bij Instagram volg je personen of bedrijven om andere redenen: bijvoorbeeld omdat ze mooie visuals maken. We hebben ook altijd tegen onze klanten gezegd die iets met Instagram wilden, dat je moeilijk bereik kunt opbouwen via Instagram. Dat is de reden dat we hebben gewacht op advertentiemogelijkheden voor de Nederlandse markt. Als merk kun je wel heel goed targeten op specifieke doelgroepen.”

Instagram is met 400 miljoen maandelijks actieve gebruikers één van de populairste social media-kanalen. En het aantal gebruikers groeit nog steeds snel, ook in Nederland. “Toen Instagram in de VS adverteerders toeliet, zijn we hier al gaan denken over een apart bureau’. Dat overigens voorlopig werkt met de huidige tien medewerkers.

Blauw Gras werkte tot nu toe voor onder Burger King, Chiquita Benelux, Peijnenburg, Hornbach, Beemster & Kwekkeboom.  

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond