Deel dit artikel
-

Blendle tekent contracten met grote Amerikaanse dagbladen

De inhoud van The Wall Street Journal, The Washington Post en The New York Times wordt voortaan aangeboden via de krantenkiosk van het Nederlandse Blendle, waar gebruikers per artikel of editie moeten betalen. Al eerder sloot Blendle een soortgelijke overeenkomst met Nederlandse kranten en weekblad The Economist.

Eind 2014 investeerden de uitgeverijen New York Times Company en het Duitse Axel Springer drie miljoen euro in het Utrechtse bedrijf.

De contracten zijn in eerste instantie bedoeld voor de circa 200.000 Nederlandse lezers. Pas bij een groter krantenaanbod hoopt Blendle ook buitenlandse gebruikers aan zich te binden.

Duitse kranten worden nog niet aangeboden. Nederlanders zitten daar minder op te wachten dan de Engelstalige titels.

Deel dit bericht

2 Reacties

W.D.N.Vriend

Vast een heel innovatief ding. Zo innovatief zelfs dat ze besluiten dat mijn browser niet geschikt is om meer dan “rot op, ga weg, we motten je niet” te laten zien. Zelfs geen contactinformatie of wat ook. Gewoon, “jouw browser is inferieur, pah.” Scheelt mij weer geld, nietwaar.

Dat hautaine is vast heel courant in zekere kringen maar veel met meerwaarde leveren heeft het niet te maken. Want waar gaat het nu helemaal over? Een beetje tekst en mischien wat plaatjes, het zijn tenslotte kranteartikelen. Het maakt dat ik vragen stel bij de vooruitzichten voor de lange termijn voor zo’n bedrijf.

Nico Oud

Jammer dat je nergens prijzen kunt vinden bij Bendle tot je al je gegevens hebt ingevoerd… op de een of andere manier maak ik daardoor steeds het aankoopproces niet af. Weet iemand wat het kost?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond