Deel dit artikel
-

Bliep: voor een halve euro per dag onbeperkt online

De nieuwe mobiele provider Bliep, gefinancierd en gefaciliteerd door De Telegraaf, is vandaag van start gegaan. Het merk wordt een dienst van en door jongeren.

Eerder deze maand lekte al uit dat het bedrijf van onder meer Robert van Hoesel, CEO van Embassy of Brands en consultant bij Youngwave, van start zou gaan. Bliep is een initiatief van oud-Hyvers. Uitvoerend directeur is ex-Hyves Mobiel Joost van der Plas, de RvC bestaat uit jongeren. De site draait dan ook op servers van Hyves, zo blijkt uit gegevens van Whois.

Er worden door Bliep alleen prepaidkaarten geleverd, en geen abonnementen. Per dag kan men een ander tegoed kiezen. Voor 50 cent per dag (zo’n 15 euro per maand) wordt onbeperkt internet geboden (geen limieten) en kan onbeperkt gesmst en gepingd worden. Via een app kan de dienst ook worden uitgezet. Dan betaal je niet voor internet.

Het enige addertje onder het gras lijken de gemiddelde gesprekskosten voor normaal bellen te zijn: die liggen iets hoger dan de markt. Verder zijn de snelheden aan de erg lage kant: 385 Kbps download en 64 Kbps upload. Voor 3,6 Mbps down en 1 Mbps up moet 0,5 euro extra per dag worden betaald, met een limiet van 2 GB per maand.

Het nieuwe bedrijf zet zich af tegen ‘torenhoge roamingkosten in het buitenland, een klantenservice waar je 60 cent per minuut voor betaalt en andere trucjes die ervoor zorgen dat jij elke maand met een enorme telefoonrekening zit. Wij zijn een groep jongeren die in de telecomwereld zijn gedoken.’

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Mark

Vooral de 25 cent per minuut voor bellen is dus aan de hoge kant. Dit betekent echter wel dat het een erg interessante oplossing is voor DUALSIM telefoons. Dan gebruik je *Bliep voor het dataverkeer en een goedkoop ander abonnement voor het bellen…

Eric

Ik snap niet waar ze zich tegen afzetten… Je kan het alleen in NL gebruiken dus wat heeft het buitenland er mee te maken?

Ik vind dat Emerce ook wel ‘netjes’ blijft. Het is super traag als je onbeperkt wil, hoge bel kosten en als je wel snel wil betaal je 30 euro per maand EN heb je ook weer een limiet van maar 2gb. Ik zie echt geen reden om over te stappen, zelfs niet met dualsim.

Wil

Bellen doet de jeugd nauwelijks, SMS is gratis en onbeperkt en vooral het prepaid concept zal erg aanspreken als je van de hand in de tand leeft zoals de meeste jongeren. 2Gb per maand voor 30 euro is, als de snelheid inderdaad goed is, niet teveel geld maar ik denk niet dat de meeste jongeren dat zullen doen want het is niet nodig voor WhatsApp. Alle netwerken (ook T-Mobile) zijn helaas regelmatig alleen maar op lage (3G=384kb) snelheid te ontvangen dus ook al geen reden om meer voor de snelheid te betalen. Binnenkort ook te koop bij Free Record Shop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond