Deel dit artikel
-

Blippar vraagt uitstel van betaling aan

Het Engelse Blippar, dat augmented reality-technologie levert aan media en merken, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Eén aandeelhouder weigerde zijn fiat te geven aan een kleine extra investering.

Aan de basis van deze ontwikkeling zou een dispuut liggen tussen twee grote aandeelhouders. Een van hen, het overheidsfonds van Maleisië, verhindert dat Blippar een extra noodzakelijke financiële voorziening vraagt. Daarmee is het einde verhaal voor de operaties en kan de curator op zoek naar een koper van het geheel of de losse onderdelen.

De leiding van het bedrijf klinkt alsof het dreigend bankroet helemaal niet nodig was. “De strategie was goedgekeurd door de commissarissen en er was een beetje extra geld nodig. Dat was ook beschikbaar. Een aandeelhouder die niet mee hoefde te financieren blokkeerde dit.”

Waar de ruzie achter de schermen om draait, is niet bekend.

Blippar werd in Nederland even een bekende naam toen het de lokale augmented reality-specialist Layar kocht in 2014.

Het Engelse technologiebedrijf exploiteert beeldherkenningstechnologie voor grote merken. Makers van cosmetica en voedsel en locaties als Convent Garden, Singapore Zoo en McDonald’s gebruiken het om augmented reality op telefoonschermen te tonen. Het gaat daarbij meestal om reclamecampagnes die aandacht proberen te trekken met de opmerkelijke technologie.

Investeerders staken rond de honderd miljoen euro in het technologiebedrijf.

Foto: mendhak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond