Deel dit artikel
-

Bloeddrukmedicatie sneller ingesteld met nieuwe huisartsenapp

Het bedrijf Medicine Men uit Abcoude heeft in samenwerking met het UMC Utrecht een app ontwikkeld waarmee huisartsen de medicatie voor hun patiënten met hoge bloeddruk sneller kunnen titreren. De patiënt meet met EmmaHBPM thuis volgens een gestandaardiseerd protocol. De patiënt hoeft niet meer naar de praktijk te komen en kan de huisarts het in het vervolg met een eConsult af. De meeste zorgverzekeraars vergoeden EmmaHBPM.

Medicine Men deed in de zomer van 2018 onderzoek onder Nederlandse kaderhuisartsen CVRM. Daaruit kwam onder andere naar voren dat veel huisartsen worstelen met het snel en correct instellen van bloeddrukmedicatie van hun patiënten met hypertensie. Soms lukt dit vlot, maar ook komt het voor dat het instellen meerdere maanden duurt.

De huisarts registreert de patiënt op de EmmaHBPM webpagina en geef een bloeddrukpakketje mee aan de patiënt. Die installeert thuis de app en start onder begeleiding van de app met meten. Zodra er voldoende valide metingen gedaan zijn ontvangt de huisarts een melding en kan zij starten met titratie. Zij ziet alle metingen op haar web-dashboard. Na iedere ingestelde periode kan de huisarts op afstand met de patiënt overleggen en, indien nodig, de medicatie aanpassen. Het instellen verloopt hierdoor veel sneller. Bovendien hoeft de patiënt geen afspraak meer te maken om naar de praktijk te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond