Deel dit artikel
-

Blokker zet medewerkers in voor eigen bezorgdienst

Blokker heeft woord gehouden en lanceert vandaag zijn bezorgdienst Blokker Express buiten de bestaande bezorgers om.

Bezorgdiensten als PostNL lopen over, en in het distributiecentrum van Blokker staan nog 18.000 pakketjes die PostNL niet heeft opgehaald, zo laat het bedrijf weten. Bezorgtijden dreigen naar meer dan een week te verschuiven.

De winkelketen mag net als andere bedrijven vijf weken lang niet open. Daarom wil het bedrijf zijn circa 4000 medewerkers van de winkels en het hoofdkantoor inzetten om pakketten te bezorgen met hun eigen fiets of auto.

In sneltreinvaart hebben de IT en E-commerce teams veranderingen aan de website doorgevoerd en een app gebouwd waarmee de pakketjes kunnen worden gescand bij aflevering. Ook de winkelorganisatie heeft een nieuw proces ontwikkeld voor de nieuwe rol van de winkel en winkelmedewerkers. Voor de klantenservice en winkelcommunicatie is ook een compleet draaiboek geschreven.

Bij bestellingen worden zowel de winkel- als DC voorraad aangesproken. Eerst wordt gekeken of een pakketje in een van de dichtstbijzijnde winkels aanwezig is. Als dit niet het geval is wordt de order uit de DC voorraad op bestelling naar de winkel gebracht door SNEL, de logistieke partner die normaal gesproken de winkels bevoorraadt.

Klanten kunnen nog steeds besluiten om hun pakket te laten bezorgen door PostNL, met een levertijd tussen de 3-7 dagen, of kiezen voor bezorging door Blokker Express, met een gemiddelde levertijd tussen de 1-3 dagen. De bezorgkosten zijn voor beiden gelijk: 5,95 euro bij bestellingen onder de 40 euro en boven dat is bezorging gratis.

Zusterbedrijf Intertoys, net als Blokker onderdeel van de Mirage Retail Groep, is ook een eigen Lokale Bezorgservice gestart.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim - Timdehoog.nl

Een goed initiatief van Blokker om zo de eigen bestellingen alsnog zo snel mogelijk te bezorgen bij hun klanten.

Mooi om te zien dat de IT afdeling van Blokker in korte tijd hiervoor een oplossing heeft bedacht.

Op deze manier kunnen de medewerkers van de lokale Blokker winkels ook aan het werk blijven.

Misschien nog de moeite waard om het uit te breiden naar andere lokale ondernemers die helaas nu ook weer dicht moeten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond