Deel dit artikel
-

‘Blokker ziet weg naar herstel’

Voor Blokker is duidelijk de weg naar een positief resultaat ingezet. De omzet van de keten in huishoudelijke artikelen bedroeg in het boekjaar 2022 circa 340 miljoen euro en de EBITDA min 11 miljoen euro. In het boekjaar 2023 verwacht Blokker uit te komen op een omzet van ca. 344 miljoen euro en een EBITDA van minstens 2 miljoen euro. Dat blijkt uit de cijfers die moederbedrijf Mirage donderdag publiceerde.

De cijfers suggereren dat Blokker ook online groeit, al worden geen concrete getallen genoemd.

De komende periode wordt gewerkt aan een verdere uitbouw van het ‘sterke eigen Blokker-merk’. Naast een sterke groei van het eigen merk ligt de focus volgens Mirage op de verdere integratie van on- en offline-activiteiten waarbij de winkel een belangrijke rol zal blijven spelen. Daarnaast richt Blokker zich op de verdere groei van de marktplaats waarmee Blokker al sinds 2016 actief is.

Vanaf 1 februari 2024 is het distributiecentrum van Blokker in een apart logistiek bedrijf ondergebracht, namelijk MRG Logistics. Het DC blijft Blokker ondersteunen, maar er worden ook andere opdrachtgevers binnengehaald.

De omzet van speelgoedketen Intertoys bedroeg in het boekjaar 2022 circa 191 miljoen euro en de EBITDA bijna 12 miljoen euro. In het boekjaar 2023 verwacht Intertoys uit te komen op een omzet van 208 miljoen euro en een EBITDA van weer 12 miljoen euro.

Mirage werd afgelopen jaar geconfronteerd met de ondergang van Blokker België, BCC en Big Bazar. Alle dochters staan inmiddels in de etalage. De nieuwe CEO Ynse Stapert spreekt over ‘uitdagende omstandigheden’. ‘Deze maken dat financiering nodig is om de uitvoering van de business plannen te realiseren. Met het verbeteren van de onderliggende performance hebben we vertrouwen dat we die financiering kunnen realiseren. En daarmee kunnen we duidelijk koers zetten naar positieve resultaten’.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Seb

Ik mis de journalistiek rond Mirage. Cijfers en nieuws worden klakkeloos overgenomen, er worden geen vragen gesteld bij de bedrijfsvoering of kritisch gekeken naar de sterke verhalen van deze ‘groep’. Blokker is ondanks honderden miljoenen euro’s investering nog altijd verliesgevend en Mirage wil de enige overgebleven winstgevende onderneming, Intertoys, van de hand doen.
BCC failliet, BigBazar failliet (weliswaar onder een nieuw eigenaar, maar de inkt op die verkoop was nog geeneens opgedroogd). Miniso is plots verdwenen bij de activiteiten van Mirage…

Er zit een behoorlijk stinkend luchtje aan Mirage.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond