Deel dit artikel
-

Bloomberg: gesprekken tussen EQT en KPN lijken serieus

Bloomberg houdt vol dat de Zweedse investeerder EQT KPN heeft benaderd voor een overname. Het gerucht resulteert in een flink hogere koers van het Nederlandse telecombedrijf. Beide partijen weigeren commentaar.

Geruchten over de interesse van EQT voor KPN dateren al van begin oktober. De Zweden zouden 11,1 miljard euro voor KPN willen betalen.

EQT is al behoorlijk actief op de Nederlandse markt. De Zweden zijn eigenaar van Delta Fiber, waaronder de kabelnetwerken van Caiway en Delta vallen. Oud KPN directeur Marco Visser van Delta Fiber heeft al eerder gewezen op de voordelen van een fusie, met name waar het gaat om de concurrentie met VodafoneZiggo.

Ziggo is niet actief in Zeeland, waar Delta het voor het zeggen heeft. Dat geldt ook voor de plukjes kabel die Caiway heeft in Westland en omgeving, Gouda en omstreken, Krimpen a/d IJssel, Loenen aan de Vecht en omgeving, Berghem, Malden, Heumen, Horssen, Over- en Nederasselt, Hendrik-Ido-Ambacht, Doorn, Hilvarenbeek en omgeving, Harderwijk, Schiedam, Aalsmeer, IJsselstein en een groot deel van Twente.

Zoals de naam al aangeeft richt Delta Fiber zich nu vooral op de aanleg van glasvezel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond