Deel dit artikel
-

Bloomreach koopt marketingplatform

Het commerce- en contentplatform voor grote b2c- en b2b-bedrijven Bloomreach koopt Exponea en haalt, los daarvan,150 miljoen dollar venture capital op.

Met de overname haalt Bloomreach een specialist in huis op het gebied van customer data en online marketing. Exponea uit Bratislava blijft vooralsnog met hun eigen portfolio actief. De technologie zal direct worden verweven met die van het nieuwe moederbedrijf.

“Met Bloomreach weten we zelf alles van producten, maar we missen informatie over de klanten. Met deze toevoeging kunnen onze klanten doelgroepen gaan segmenteren en campagnes uitvoeren via kanalen als e-mail, SMS en Facebook”, vertelt Tjeerd Brenninkmeijer (foto). Hij verkocht in 2016 zijn bedrijf Hippo, een CMS-specialist, aan Bloomreach uit Californië. Nu is hij verantwoordelijk voor de Europese groei van het Amerikaanse bedrijf.

Hoeveel Bloomreach voor Exponea betaalt, maken de partijen niet bekend. Het bedrijf uit Slowakije, dat eerder 57 miljoen dollar durfkapitaal ophaalde, boekte in het afgelopen kwartaal zijn beste omzet ooit en groeide in 2020 met meer dan honderd procent qua omzet. Het heeft 250, zijn koper 280 man in dienst. Het Europese verkoop- en marketingkantoor staat in Londen.

Bloomreach richt zich met zijn op API’s gebaseerde content- en commerce search platform op bedrijven die minstens een miljard euro omzet doen. Dat zijn bedrijven als Ahold Delhaize, Carrefour, Tommy Hilfiger en GAP, maar ook steeds meer internationaal werkende B2B-bedrijven die een digitale transformatie doormaken.

Brenninkmeijer vertelt dat zijn bedrijf afgelopen dagen ook 150 miljoen dollar venture capital heeft opgehaald. De kapitaalverschaffer is Sixth Growth Street, een betrekkelijke nieuwe partij wiens partners eerder ook al geld in Bloomreach staken en in partijen als Spotify en Uber.

De investering vond plaats tegen een waardering van negenhonderd miljoen dollar. In de komende maanden verwacht het bedrijf een zogeheten eenhoorn te zijn. Dat betekent dat zijn waardering over de miljard dollar heen gaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond