Deel dit artikel
-

BNR begint podcast ‘De Technoloog’

BNR Nieuwsradio breidt zijn aanbod uit met programma’s die niet op de radio komen, maar enkel als podcast verschijnen. Podcast ‘De Technoloog’ is de eerste in de reeks.

Gisteren kwam de eerste podcast van ‘De Technoloog’ beschikbaar, een programma met presentatoren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg.

Het duo spreekt met experts uit de Nederlandse technologiewereld over trends, ontwikkelingen en achtergronden. In de podcast is meer ruimte beschikbaar voor verdieping dan gebruikelijk in de reguliere radioprogramma’s. Onderwerpen die langskomen zijn zaken als kunstmatige intelligentie, de toekomst van Twitter en podcasting.

Dit nieuwe programma maakt deel uit van de BNR’s strategie om meer on demand nieuws en kennis via internet aan te bieden aan zijn publiek. Leidende thema’s daarbij zijn: technologie, ondernemen en economie. De andere nieuwe podcasts worden in de eerste helft van 2017 opgetuigd.

BNR Nieuwsradio ontwikkelt daarnaast het BNR Expert Podcast Netwerk. Dit netwerk voor de beste Nederlandse business podcasts helpt luisteraars bij het vinden van nieuws en kennis waar zij professioneel en recreatief wijzer van worden. Het werven en selecteren van podcastmakers met een bepaalde expertise gaat binnenkort van start.

In de VS is sinds een jaar of twee sprake van hernieuwde aandacht voor de podcast als mediavorm. Daarnaast bieden Engelstalige kranten als de NY Times, The Guardian en Financial Times al jaren eigen podcast naast hun geschreven verhalen.

Foto: Frank Michel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond