Deel dit artikel
-

‘Boardrooms blijven dreiging zien van startups’

Meer dan de helft van de directies van grote bedrijven ziet bedreiging van startups die actief zijn binnen hun industrie, aldus een rondvraag van digital agency eFocus/Valtech.

Anders dan gevestigde partijen hebben jonge bedrijven geen ballast uit het verleden maar kunnen fris een nieuwe branche instappen. Vaak richten ze zich op de integratie van ketenonderdelen als merk, service en e-commerce. Dat pakken ze anders aan. ”De nieuwe spelers bieden een meer klantgerichte benadering en een totaalbeleving”, aldus strategy director Stijn van Aert van eFocus/Valtech.

Van Aert deed een rondvraag onder een reeks grote klanten om hun perspectief te krijgen op hun beleving van de digitale transformatie. Het beeld: “Ze willen overal mee aan de slag: merk, service en commerce. Alles tegelijk”. Het gevoel van urgentie tot veranderen is groter dan voorheen. “Ze zien andere partijen komen die versnellen op de markt en in korte tijd een goede ervaring neerzetten. Ja, dan worden de gevestigde boardrooms onrustig en willen ook versnellen.”

Van Aert: “Het volstaat niet om te roepen dat je bezig met ‘de digitale transformatie’. Die term wordt ondertussen te pas en te onpas gebruikt. Als je helemaal inzoomt op de kern van wat moet veranderen, dan heb je het over het veranderen van de relatie met de klant. Díe relatie moet veranderen. Al het andere is daaraan ondersteunend.”

Foto: tuncay (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond