Deel dit artikel
-

‘Boeken internationale treintickets moet transparanter’

OV-bedrijven kunnen nog veel leren van de luchtvaartsector waar het de online ticketverkoop betreft. Het boeken van internationale treintickets kan eenvoudiger en transparanter als het gaat om de tarieven.

De tickets die de OV-webshops tonen zijn niet altijd beschikbaar en ook niet tegen de prijs die wordt getoond. Bovendien zaaien de vervoerders ook verwarring door met vanaf-prijzen te werken, iets dat bij luchtvaart niet meer wordt getolereerd. Daar moeten definitieve nettoprijzen worden getoond.

Dit valt te lezen in de nieuwe kwartaalrapportage van de OV Ombudsman (PDF). Hij verzet zich ook tegen de slechte vergoedingen voor reizigers wanneer zijn grote vertraging ondervinden. Dat is dan het probleem van de reiziger, niet van de vervoerder.

Waar het om online activiteiten gaat, is voornamelijk gekeken naar internationale treintickets. De NS is Nederlands grootste treinvervoerder. Die laat in een reactie weten, dat er wordt gewerkt aan een systeem waarbij op de belangrijkste routes de prijzen continu geüpdatet worden, zodat er maximaal een uur tot soms zelfs enkele minuten verschil is. De vervoerder verwacht begin 2020 op de eerste lijnen, zoals de route naar Berlijn en naar Londen, een actuele kalender aan te kunnen bieden.

Foto: Albert Koch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond