Deel dit artikel
-

Boekhoorn trekt stekker uit dagblad De Pers

Marcel Boekhoorn stopt met de uitgeefactiviteiten van zijn dagblad De Pers. Op 30 maart verschijnt de laatste krant. Wegener koopt het exploitatiecontract af voor 45 miljoen euro.

De Pers bevestigt het nieuws op zijn site. De eigenaar van Wegener, Mecom, meldt dat het 45 miljoen betaalt om het contract met De Pers te staken.

De Pers werd in 2006 opgericht door investeerder Marcel Boekhoorn. Wegener sloot in 2009 een contract met De Pers’ uitgever Mountain Media waarbij het de commerciële exploitatie van de krant in handen kreeg. Ieder jaar zou een vast bedrag aan De Pers worden betaald. Alles dat daarboven werd verdiend, zou Wegener als eigen omzet kunnen rekenen.

In 2009 werd twee miljoen euro betaald, in 2010 zeven miljoen euro en in 2011 zestien miljoen euro. Het contract zou tot 2022 lopen en het bedrag zou tot die tijd geïndexeerd groeien.

Wegener verloor in de eerste anderhalf jaar 19,7 miljoen euro op het contract en in 2011 14,5 miljoen.

De exploitant geeft nu aan, dat het niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. De markt voor papieren krantenadvertenties is te hard achteruit gegaan. Mecom beëindigt daarom het contract, waardoor Boekhoorn verder niet meer in staat is De Pers overeind te houden.

Het geld van Mecom zal worden aangewend om aan de financiële verplichtingen te voldoen.

LinkedIn kent 72 werknemers bij De Pers. Met hen zal een financiële regeling worden getroffen.

De site van de krant had eind januari een bereik van 3,4 procent.

Wegener zelf bevindt zich weer in een reorganisatie. Tien procent van de banen verdwijnt. Dat treft driehonderd à 350 medewerkers. De uitgeverij probeert meer geld te verdienen via internet.

Foto: Michiel Jelijs (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Kees

Wegener heeft al zo vaak iets zelf geprobeerd, ze moeten eens leren van hun fouten. Ze kunnen online ook niet veel te weeg brengen, allemaal zozo concepten die niet aanslaan bij de grote meerderheid. Ze moeten iemand in dienst nemen die er verstand van heeft, met een proven trackrecord op online gebied, of iets overnemen en die knowhow gebruiken die daar zit….voor ze geen geld meer hebben!

Pim

Ik wist dat Wegener geen verstand heeft van internet maar blijkbaar ook niet echt van krantjes uitgeven….

Robin

Erg jammer. Naar mijn mening voegde De Pers echt wat toe ten opzichte van de voor elkaar inwisselbare (studenten)krantjes Spits en Metro. Distributie van De Pers viel wel wat tegen.

mdobro

45 miljoen om je bedrijf te “stoppen”, lijkt me geen slechte deal. Opmerkelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond