Deel dit artikel
-

Boete commissariaat voor Bol.com

Het Commissariaat voor de Media in Hilversum wil internetverkoper Bol.com een boete van 20.000 euro opleggen wegens het verstrekken van ongeoorloofde korting op boeken aan rekeninghouders van Loyalis.

Verzekeringnemers die op 31 december 2006 bij Loyalis een lopende polis hadden die nog niet tot uitkering was gekomen, kregen van het bedrijf 43,00 euro terug. Dat kon onder meer in de vorm van een cadeaubon van Bol.com.

In dat geval werd de waarde van de cadeaubon met een extra bijdrage van Bol.com verhoogd tot 48,50 euro, wat in de praktijk neerkomt op een korting van 5,5 euro. Dat is niet geoorloofd, aldus het commissariaat.

De boete wordt overigens niet meteen opgelegd. In een hoorzitting mag Bol.com zich nog verdedigen.

Deel dit bericht

1 Reactie

David

Het Commissariaat voor de Media lijkt me eerder de discussiepunt. Wanneer gaat de Kamer beginnen met het opruimen van dit soort verouderde onzin. Wij hebben moderne bestuurders nodig die op een moderne manier kijken naar hoe consumenten worden aangemoedigd om, in dit geval, boeken te kopen en te lezen. Tijd voor vernieuwing, lijkt me, tijd voor een Kamervraag en voor de Staatssecretaris Mediazaken om in actie te komen.  Ga de strijd aan bol.com!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond