Deel dit artikel
-

Boete voor webwinkel CoolCat voor de helft van tafel

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de webwinkel van fashionketen CoolCat terecht een boete opgelegd omdat het bedrijf de terugbetalingsplicht na annulering van de aankoop heeft genegeerd. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Een tweede boete kreeg CoolCat vanwege onduidelijke informatie over het ontbindingsrecht. Cool Cat had tegen beide boetes beroep ingesteld.

In een geval gaf de rechter CoolCat gelijk. De toezichthouder had geen boete mogen opleggen voor de onduidelijke informatie op de website omdat CoolCat niet eerst was gewaarschuwd. De ACM had dat wel bij 40 andere webwinkels met betrekking tot de informatieverplichtingen gedaan. De rechtbank acht dat in strijd met het gelijkheidsbeginsel en vernietigt daarom de opgelegde boete van 100.000 euro.

De opgelegde boete van 120.000 euro voor het niet naleven van de terugbetaling na ontbinding laat de rechter in stand.

Dezelfde conclusie trekt de rechtbank ten aanzien van een boete aan retailer Bever. Ook dit bedrijf had op zijn website onduidelijke informatie over het ontbindingsrecht verstrekt. De opgelegde boete van 108.000 euro voor het niet naleven van de terugbetaling na ontbinding laat de rechter in stand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond