Deel dit artikel
-

Boete wegens T-shirt webshop Ilja Gort

Het Commissariaat voor de Media heeft AVROTROS een boete opgelegd van 10.000 euro wegens overtreding van de Mediawet in het programma Gorts Wijnkwartier.

In de uitzending van 16 juni 2018 droeg presentator Ilja Gort een T-shirt dat ook in zijn webshop te koop was. Daarmee was er sprake van een vermijdbare uiting, vindt het commissariaat.

In de Mediawet is het niet toegestaan dat het media-aanbod van de publieke mediadiensten vermijdbare uitingen bevat die ‘onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd’.

Het Commissariaat heeft de handhaving op vermijdbare uitingen opgevoerd, nadat de laatste jaren steeds meer overtredingen werden geconstateerd. In 2018 zijn de publieke omroepen uitgebreid voorgelicht over dit aspect van de Mediawet en kondigde het Commissariaat striktere handhaving aan. Handhaving van het verbod op vermijdbare uitingen is belangrijk om de non-commercialiteit en de onafhankelijkheid van de publieke omroep te waarborgen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard wolters

Waarin een klein land groot kan zijn….

Beetje sneuig dit…

marcel

Ik ben door dit bericht erg enthousiast geworden over dit t-shirt en wil het graag aanschaffen. is er ergens een plaatje te vinden zodat ik weet wat ik koop?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond