Deel dit artikel
-

Boetes voor illegaal online kansspelaanbod gaan omhoog

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft met ingang van 1 maart 2019 haar boetes voor illegaal online kansspelaanbod verhoogd. De nieuwe regels gaan uit van een startboete van 200.000 euro. Voorheen was dat 150.000 euro.

De startboete is voor alle overtreders hetzelfde. Vervolgens wordt aan de hand van de specifieke overtreding(en) gekeken of het bedrag van 200.000 euro verhoogd of verlaagd wordt. Het aantal websites waarop illegale online kansspelen worden aangeboden, het aantal spellen en de hoogte van de prijzen en bonussen zijn omstandigheden die van invloed zijn op de hoogte van de uiteindelijke boete.

De Ksa heeft voor drie omstandigheden verhogingen van standaard 75.000 euro opgenomen: het aanbieden van live betting, het berekenen van kosten voor (tijdelijke) inactieve spelers en het doen van misleidende mededelingen over vergunningen en toezicht.

De boetes die de toezichthouder hanteerde waren niet afschrikwekkend genoeg, zegt René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa.

De Eerste Kamer heeft recent het wetsvoorstel Kansspelen op afstand aangenomen, waardoor het mogelijk wordt op termijn een vergunning aan te vragen voor het via internet aanbieden van kansspelen. Illegale kansspelen blijft de Ksa echter stevig bestrijden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim

Een terechte zet. Het aanbod aan legale gokwebsites is groot. Het is om de consument te beschermen dat dergelijke instanties bestaan..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond