Deel dit artikel
-

Bohemian Birds haalt kwart miljoen op

Bohemian Birds heeft een investering van 250.000 euro opgehaald. De reisorganisatie die zich specialiseert in lustrumreizen voor studenten en alumni en bedrijfsreizen verkreeg 100.000 euro van angel investors en de rest via crowdfunding.

Oprichters Michiel Stoffels (29) en Jasper Mutsaerts (30, foto) gingen in 2014 van start en verwachten dit jaar een omzet van 2,5 miljoen euro te realiseren. De lustrumreizen van Bohemian Birds worden met behulp van een netwerk van dertig studenten in vijftien steden verkocht. Online profileert de reisorganisatie zich met opvallende marketingcampagnes zoals het crowdfunden van een privé-eiland in Zweden.

De bedrijfsreizen zijn een nieuwe activiteit en zijn onder andere voor Rabobank en TripAdvisor georganiseerd. De investeringsronde dient om dit verder uit te breiden, door B2B salesmensen aan te nemen, de reisproducten verder te ontwikkelen en de backoffice te professionaliseren. Stoffels stelt dat de ambitie is om de ‘hofleverancier van de Zuidas’ te worden.

Mutsaerts zegt dat Bohemian Birds streeft naar een exit aan een strategische koper binnen de reisbranche of aan een private equity partij. Dat moet uiterlijk in 2020 zijn gebeurd. “Mijn persoonlijke ambitie als ondernemer is om zoveel mogelijk te leren,” liet Mutsaerts eerder weten in een interview met Emerce Travel. “Dat doe ik nu in verschillende fases: het starten van een bedrijf, geld binnenhalen door middel van crowdfunding, een team samenstellen, praten met professionele investeerders. De verkoop van het bedrijf is de eindfase, dan heb ik het van A tot Z meegemaakt.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond