Deel dit artikel
-

Bol.com naar kwartaalomzet van 1,2 miljard euro

Ahold Delhaize merkt op het eerste gezicht dankzij prijsverhogingen nog maar weinig van de hoge inflatie. Zelfs dochter bol.com realiseerde het afgelopen kwartaal nog altijd een omzet van 1,2 miljard euro, een groei van 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar. 59 procent van de omzet komt nu van partners.

De bruto online omzet (dus inclusief die van verkooppartners) is afgelopen kwartaal 11,5 procent gestegen naar 2,7 miljard euro, waarvan 6,1 miljard in Europa. Online boodschappen groeiden met 15,9 procent. Ook in de VS stegen de onlineverkopen, met 20,8 procent. De online activiteiten van de totale groep waren goed voor iets meer dan 2 miljard euro (pdf).

De groepsomzet steeg 9,1 procent naar 22,4 miljard euro. De Europese netto-omzet bedroeg 7,7 miljard, een stijging van 9,6 procent. De operationele winst kwam uit op 887 miljoen met een nettowinst van  589 miljoen euro. Het leeuwendeel van de omzet kwam in het derde kwartaal overigens uit de Verenigde Staten, met 14,7 miljard euro.

Ahold geeft wel toe dat de marges onder druk staan vanwege de hogere transportkosten. Een woordvoerster legt uit dat de onderliggende operationele marge is gedaald van 4,3 naar 3,4 procent, een groot negatief verschil van 0,9 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Deze lagere marge laat zich verklaren doordat we niet alle prijsverhogingen van leveranciers en gestegen kosten van de eigen operatie doorberekenen aan klanten, Ahold absortbeert een deel van die kosten. ‘Tegelijkertijd trekken we onze broekriem aan, hiervoor hebben we een Save for Our Customers kostenbesparingsprogramma in het leven geroepen ter groote van 850 miljoen euro.

Voor de komende vier jaar moet de nadruk komen te liggen op omnichannel formules, zo blijkt uit een presentatie voor aandeelhouders. Details over die strategie zijn nog niet gedeeld.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Monique

Betalen ze hun werknemers goed? ehem

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond