Deel dit artikel
-

Bol.com geeft ereader weg bij digitale boeken

Bol.com hoopt meer mensen aan de ereader te krijgen door een gratis ereader weg te geven. Rond de feestdagen kunnen boekliefhebbers een pakket digitale boeken kopen voor 99 euro. De ereader komt er gratis bij.

Wie de e-reader maakt, dat wil Bol.com nog niet kwijt. "Het wordt tegen deze prijs geen Samsung of Sony", aldus Hidde van der Louw, hoofd categorie management bij Bol.com. Hij belooft echter wel kwaliteit. De ereader is niet speciaal voor Bol.com gemaakt en is in een beperkt aantal ingekocht.

Van der Louw: "Vaak is de aanschaf van een ereader best wel een investering. Nu brengen we het in het bereik van veel meer mensen."

Bol.com heeft een pakket van tien digitale boeken samengesteld, die normaal 105,50 euro kosten. Hier zitten ook zogenoemde toptitels bij. Tijdens de actie, die ruim voor 5 december van start gaat, kan de consument dit pakket kopen voor 99 euro, inclusief ereader. Na de kerstdagen loopt de actie af.

De ereader werkt met e-ink, maar bevat verder geen wifi of andere technische hoogstandjes. Ook een Bol.com winkel in de ereader is afwezig. "Dat heeft te maken met de kosten. Het wordt lastig tegen deze prijsstelling", aldus Van der Louw, die zegt voor de toekomst wel te kijken naar een eigen winkel voor in een ereader. Een dergelijke applicatie zit ook al in de nieuwe Samsung tablet. "Dat geeft de richting aan waar we naartoe willen."

De prijzen van ereaders dalen steeds sneller. Selexyz kondigde onlangs nog een eigen ereader aan, de OYO. Deze zou 150 euro gaan kosten. De ereader die Bol.com opneemt in het assortiment kost na de actie los, zonder boeken, 149 euro.

Deel dit bericht

5 Reacties

Paulus

Dit getuigt van weinig strategisch inzicht. Geen bol.com winkel die te benaderen is via de e-reader??? Het moge nu toch wel duidelijk zijn dat de consument alleen gaat betalen voor content als het hem/haar erg gemakkelijk wordt gemaakt. Zie voor het overduidelijke voorbeelden Amazon-Kindle en Apple-iPhone.

Bas

Ik zou een Kindle 3 kopen bij Amazon.com. Kost ?103,- (excl. verzendkosten). Daar krijg je dan wel geen 10 ebooks bij, maar het is wel een oneindig veel betere eReader.

T de Bruin

Waarom geen E-reader ontwikkelen met internet app?Zo kan men na e-bestelling/betaling direct een nieuw boek downloaden.

Evita

Ik had een E-reader van ongeveer €60 en dat was er een met kleurenscherm, mogenlijkheid voor muziek, films/foto’s….het enige wat je er niet mee kon was foto’s maken of het internet op…….waarom een dure e-reader kopen ( die bijna allemaal zwart/wit zijn ) als je ook een goedkope kan halen met
veel meer mogelijkheden??????

Mira

Evita. omdat het pretiger leest met een een duurdere e-reader.
Ik heb nu de kindle paperwhite. dat is een echt een genot. Die geven ze dus ook ecth niet gratis weg bij Bol.com. Die gokkasten zijn nu alleen bij Amazon te koop. Maar ze worden nog sneller bezorgd dsn bij Bol.com Echt bizar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond