Deel dit artikel
-

bol start online winkel voor duurzame producten

Bol.com start een speciale online winkel voor duurzame producten. Hierin is volgens de retailer het breedste verantwoorde assortiment van Nederland en België bijeengebracht.

Alle 6500 artikelen zijn gelabeld met onafhankelijke duurzaamheidskeurmerken, refurbished (opgelapt) of gemaakt door sociale ondernemers. De onafhankelijke keurmerken zijn gevalideerd door Milieu Centraal.

Bol.com wil het aanbod verantwoorde artikelen fors uitbreiden de komende jaren. Zo kijkt het platform naar samenwerkingen met nieuwe en bestaande leveranciers en verkooppartners.

Huub Vermeulen, algemeen directeur bol.com, erkent dat 6500 artikelen ten opzichte van het totale assortiment een bescheiden eerste stap is. ‘We hopen het verantwoorde assortiment de komende jaren met tienduizenden artikelen uit te kunnen breiden. In 2022 wil bol.com in elke categorie waar dat kan, van kinderkleding tot verzorgingsartikelen, een duurzaam alternatief bieden.’

Milieu Centraal vindt het een positieve ontwikkeling dat een speler als bol.com zich toelegt op het toegankelijker maken van duurzamer geproduceerde artikelen. Niet elke consument is thuis in dit aanbod of is zich ervan bewust dat er ook duurzame alternatieven bestaan.

Online is het vaak nog moeilijk te achterhalen of een artikel op een eerlijke en duurzame manier is geproduceerd, terwijl in fysieke winkels certificering op de verpakking vaak wel duidelijk zichtbaar is voor consumenten.

Bol.com werkt sinds vorig jaar met verschillende marktpartijen aan de komst van een digitale database waarin duurzame keurmerken en kenmerken aan artikelen worden gekoppeld, zodat webwinkels deze informatie automatisch bij hun aanbod kunnen tonen.

Met enkele van de betrokken partijen is bol.com nu een eerste proef gestart om dat voor de productgroep ‘persoonlijke verzorging’ te realiseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond