Deel dit artikel
-

Bol.com begint met bezorging per fiets

Bol.com stuurt de eerste eigen vrachtfietsen op pad met pakketbezorgingen sinds de investering in bezorgdienst Cycloon.

De pakketjes van bol.com gaan geleidelijk met de bezorgroutes van Cycloon mee. Dat geldt ook voor de bestellingen van verkooppartners die hun logistiek aan bol.com hebben uitbesteed. Door samen te werken, brengen de bedrijven de ambitie voor uitstootvrije pakketbezorging een stapje dichterbij. Het e-commercebedrijf wil in 2025 geen CO2 meer uitstoten in de directe operaties.

In december 2021 kondigde bol.com de intentie aan een meerderheidsbelang te nemen in Cycloon. Over drie jaar neemt de marktplaats alle andere aandelen over. Dan stappen de oprichter, een informal en participatiemaatschappij Wadinko uit.

Praktisch gezien ziet de samenwerking tussen Cycloon en bol.com er zo uit: busjes en vrachtwagens van Cycloon halen pakketjes op in Waalwijk en rijden die naar de distributiecentra in steden met fietskoeriers. Van daaruit begint de traproute naar de voordeuren.

Bol.com is ook bezig de zakelijke kant van zijn pakketketen te vergroenen. Het startte daartoe een nieuw dochterbedrijf, Ampère. Dat haalt pakketjes op bij de verkooppartners en brengen de dozen op duurzame wijze in de bezorgketen. Verkooppartners zetten de orders ’s ochtends gereed voor collectie door de vervoerder, Ampère. Na verzameling in een depot gaan de pakketjes vervolgens het netwerk van pakketbezorger Budbee in. Dat rijdt zo duurzaam mogelijk.

Waar bol.com net begint met fietsbezorging heeft Coolblue daar al jaren ervaring mee. In 2021 deed het 1,3 miljoen bezorgingen per fiets. Dat was twee keer meer dan het jaar ervoor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond