Deel dit artikel
-

bol.com begint bouw nieuw distributiecentrum

Bol.com slaat vandaag de eerste paal van zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. Ook deze wordt 50.000 vierkante meter groot.

Eigenlijk wordt er niet geslagen, maar er wordt een poer in beton gegoten. Die actie met directeur Huub Vermeulen markeert het begin van de nieuwbouw die de komende maanden plaatsvindt.

Het nieuwe distributiecentrum wordt qua vorm ongeveer een kopie van naastgelegen pand. Ook 50.000 vierkante meter groot qua grondoppervlak. De nieuwe locatie wordt veertig meter hoog. Daardoor wordt het mogelijk om in etages te werken.

Deze tweede hal wordt aangesloten op de eerste. Ze vormen in die zin één geheel. De nieuwe locatie zal meer automatisering en mechanisering bevatten. Dat is geen luxe maar wordt inmiddels een voorwaarde omdat het voor de logistieke branche steeds moeilijker wordt om mensen te vinden, ook in het buitenland.

Het is ook niet uitgesloten dat er meer ‘twee uurs-locaties’ komen naast die bij Amsterdam. Daardoor wordt het mogelijk om in grotere delen van Nederland supersnel pakketjes uit een kernassortiment van duizenden items binnen 120 minuten te leveren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stan

benieuwd of Bol op deze manier toch een stukje dichterbij de service van Coolblue komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond