Deel dit artikel
-

Bol.com naar Brussel en Wallonië

Bol.com brengt een Franstalige app uit voor potentiële klanten in Brussel en Wallonië. De site blijft wel enkel in het Nederlands beschikbaar. Het aantal aangesloten verkopers steeg afgelopen maanden tot dertigduizend.

Met de lancering van de Franstalige app bereikt bol.com ook het laatste stukje e-commerceland in België. Wallonië en Brussel werden in het eerste halfjaar van 2020 minder door het coronavirus geraakt dan de Vlamingen. Het is een kleinere, maar wellicht ook een stabielere markt.

In het eerste kwartaal van 2020 gebeurden 13 procent van het totale aantal uitgaven – online en offline – aan producten online in België. De online uitgaven aan producten groeiden met 227 miljoen euro (18%) tot 1,50 miljard euro.

De Walen en Brusselaars krijgen toegang tot het eigen aanbod van bol.com en ook dat van de dertigduizend partnerverkopers waarmee de dochter van Ahold Delhaize werkt. Eind maart communiceerde bol.com nog dat het 27.000 partnerverkopers had. In vijf maanden tijd sloot het kennelijk drieduizend nieuwe externe handelaren aan.

Foto: isamiga76 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ella - MatchOffice

Het aantal is echt toegenomen. Ik denk dat dit komt door de coronaire situatie: mensen hebben minder mogelijkheden om regelmatig te winkelen, dus gebruiken ze internet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond