Deel dit artikel
-

bol.com in ranglijst Cross-Border Sustainable Marketplaces in Europe

Bol.com staat op de achtste plaats in de eerste editie van de TOP 100 Cross-Border Sustainable Marketplaces in Europe van Cross-Border Commerce Europe, een jaarlijkse analyse van de prestaties van e-commerce bedrijven op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

eBay scoort de eerste plaats met een eRank 68,9 op 100.

Het is niet verwonderlijk dat eBay de winnaar is, want sinds de start in 1995 is duurzaamheid een sleutelfactor voor deze marktplaats. Met een focus op de verkoop van tweedehands producten, is ongeveer 16 procent van de inkomsten van eBay naar schatting groen.

Dit authentieke duurzame C2C bedrijfsmodel krijgt een maximale score van 15 op de KPI voor cross-border duurzaam bedrijfsmodel, waardoor eBay de eerste positie bereikt met een totale eRank-score van 68,9 op 100.

Amazon richt zich vooral op de verkoop van nieuwe goederen, waardoor hun bedrijfsmodel onder het gemiddelde scoort. Toch halen ze eRank 5 dankzij de duidelijke doelstellingen van Amazon met betrekking tot milieuvriendelijke magazijnen, elektrisch aangedreven wagenparken en duurzame materialen, producten en verpakkingen.

Best scorende Europese (inclusief VK) duurzame marktplaatsen zijn: Bol.com (Nederland) met eRank nr. 8, Leboncoin (Frankrijk) met eRank nr. 10, Spreadshirt (Duitsland) met eRank nr. 11, ASOS (VK) met eRank nr. 14, FNAC (Frankrijk) met eRank nr. 15, Zalando (Duitsland) met eRank nr. 17, Farfetch en Lyst (VK) met eRank nr. 19 en 20, La Redoute (Frankrijk) met eRank nr. 21, Vinted (Litouwen) met eRank nr. 22 en United Wardrobe (Nederland) dat recent werd overgenomen door Vinted met eRank nr. 24.

Veertig procent van de TOP 100 marketplaces streeft ernaar om tegen 2025 ten minste 20 procent duurzame producten en diensten te verkopen. Marketplaatsen zien het afgelopen jaar een toename van 60 procent in zoekopdrachten naar milieuvriendelijke en ecologische artikelen, met kopers die steeds meer op zoek naar biologisch afbreekbare, herbruikbare en vintage items.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond