Deel dit artikel
-

bol.com geeft verkooppartners toegang tot AH Afhaalpunten

De bijna dertigduizend verkooppartners die hun artikelen aanbieden in de schappen van bol.com krijgen binnenkort een, voor hen, nieuwe logistieke route. Ze kunnen hun producten laten afhalen en retourneren via Albert Heijn.

De afhaalpunten van Albert Heijn gaan het aanzienlijk drukker krijgen als bol.com deze logistieke optie activeert. Immers, de helft van de omzet op bol.com komt tegenwoordig uit handel die derde partijen er realiseren. De verzending van die items verzorgden ze zelf of die verliep via het distributiecentrum bij het platform in Waalwijk. Nu komt daar de supermarkt bij.

Niet alle pakketten lenen zich voor distributie via de AH Afhaalpunten. De afmetingen voor een artikel zijn maximaal 75 x 55 x 41 centimeter en het maximumgewicht is twintig kilogram.

De woordvoerder: “We dit nu gaan uitrollen met een handvol partners om te testen in de praktijk of ze blij zijn met de implementatie. Bredere uitrol zal pas gaan plaatsvinden als de situatie rondom corona is genormaliseerd.”

Verkopers krijgen de keuze op welke dagen ze het afhaalpuntennetwerk willen inzetten. Dat kan een enkele dag zijn, maar ook alle mogelijke dagen van de week.

De aanstaande afleveroptie wordt geactiveerd via de API of het verkopersaccount van de winkelier.

Deel dit bericht

3 Reacties

Elb

Even afwachten hoe dit gaat uitpakken. Zie regelmatig medewerkers van de servicebalie vloeken over het aantal pakketten en ook de grootte. Soms is het absurd wat wordt afgegeven.

Wesley - Geweldigman

Wel erg veel typefouten in dit bericht zeg.

andre - Chia-Direct

lijkt me goede win – win startegie, vooral als het om food items gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond