Deel dit artikel
-

Bol.com heeft Trustpilot verbannen

Bol.com toont sinds kort niet langer de sterrenrating van Trustpilot op zijn webpagina. De beoordeling zou volgens de retailer onbetrouwbaar zijn.

Vaak laten ook niet-klanten beoordelingen op het Deense reviewplatform achter, onder meer over Zwarte Piet. Ook kan iedereen – klant of niet – meermaals achter elkaar beoordelingen op het Deense reviewplatform achterlaten.

Het Deense bedrijf stelt tegenover het AD dat bol.com een totaal onjuist beeld schetst van de kwaliteit en werkwijze. Bol kan niet-relevante recensies rapporteren, maar laat dat na.

Van de 2,2 miljoen verwijderde recensies in 2020 werd 70 procent gewist via de intelligente software en 30 procent handmatig, stelt Trustpilot.

Deel dit bericht

11 Reacties

Maurice

Ik denk niet zozeer dat het probleem de onbetrouwbare reviews is, maar meer het niet onder controle hebben van de vele verkooppartners en de soms extreem hoge prijzen die zij rekenen

Mara

@Maurice
Klopt, de vele slechte reviews die de laatste tijd massaal worden geplaatst vindt Bol.com niet leuk.

Heel veel negatieve reviews hebben te maken met aankopen die gedaan zijn bij wederverkopers.

Het staat vol met Aliexpress rotzooi. Ook dropshippers weten hun weg op Bol.com steeds beter te vinden. Laatstgenoemde houdt in dat de wederverkoper de artikelen niet in zijn bezit heeff maar voor jou de spullen bij een online shop (zoals Aliexpress) besteld.

Als Bol.com op deze voet verder gaat, dan is het de vraag of Bol.com nog een lang bestaansrecht zal hebben.

Eimers

Trustpilot is een zooitje. Veel te duur en tijdrovend. Als je niet stuurt gaat je profiel onderuit. Dat onderkent Trustpilot ook, je moet de hele tijd rapporteren en discussie aangaan. Maar ook dan staan reviews nog dagenlang online.

Ik snap bol.com wel. Het is een betrouwbaar bedrijf met normale service. Natuurlijk maken ze fouten maar bol.com hoeft zich niet te bewijzen via Trustpilot.

Arno

Het zijn inderdaad de wederverkopers die er een potje van maken. Ze weten precies wat ze moeten zeggen tegen de klantenservice van bol.com en dus sta je als consument met je klacht tegen een muur te praten.
Ooit staat er een rechter op die zegt; consumenten betalen aan bol.com, dus bol.com is verantwoordelijk voor een goede levering. Met garantie van 2 jaar, volgens het Europese recht. Als die dag is aangebroken, wordt dit een hele dure voor bol.com. Want dan heeft letterlijk heel Nederland wel een paar bestellingen die mis zijn gegaan.

Max

Oplichters zijn het. Belachelijk hoge prijzen en als je niet met ze in zee gaan naaien ze je van alle kanten.

Tom

Coolblue staat wel gewoon hoog aangeschreven dus bol.com is gewoon niet goed genoeg en moet dus niet zeiken als ze door hun eigen hebberigheid aan kwaliteit hebben ingeleverd.

Bert

Het grootse probleem met Trustpilot is zijn niet de slechte reviews, maar juist de vele uitstekende reviews. Daar kan je namelijk gewoon om vragen en zelfs kopen. Daar klopt in mijn ogen niks van.

Coolbue met twee-en-half keer zoveel reviews als Bol.com? En dan ook nog vrijwel allemaal 5 sterren? Tuin er toch niet in mensen….

Trustpilot is een zeer onbetrouwbare club en zou eigenlijk eens onderwerp van een serieus onderzoek moeten worden. Hopelijk komt er nog eens wetgeving tegen dit soort praktijken.

Geheel terecht dat Trustpilot de rug wordt toegekeerd door Bol.

Tu

Ik had onderstaand review ingestuurd.
Trustpilot beoordeelt deze als schadelijk voor het bedrijf en is daarom verwijderd.

Geen origineel product
Op de website staat vermeld dat het een originele Magsafe 2 voeding betreft, het is echter een goedkope Chinese kloon.

Visser - Consument

Het Deense bedrijf denkt dat zij in Nederland kunnen over beoordelen. Helaas dit is niet mogelijk als zij in Denemarken bevind kan men nooit een beoordeling verlenen maar plegen wel op een Nederlands bedrijf de reclame .
Voorbeeld: Het bedrijf Ahold heeft u een prijs laten doen winnen van € 500,00.
Waar het Deense Bedrijf niet doet weten dat Ahold niet een bedrijf doet wezen maar een Concern. Dus wat doet Trustpilot? Gewoon fraudes plegen op de Nederlandse Bedrijven. Waar zij denken dat uit Denemarken reclames kunnen maken is gewoon weg spionage plegen op de Nederlandse Staat maar wat men daar ook goed negeren is fraude plegen op ander mans email te misbruiken.

John

Trustpilot is inderdaad niet zo “trustworthy”, lijkt meer in dienst van bedrijven en niet van consumenten te staan. Ik had een negatieve beoordeling van Beter Bed geplaatst waarin het woord oplichting in voorkwam. Dit moest weg en de review werd weggehaald. Dit terwijl het toch echt oplichting was en ik het onderbouwde met documenten. Blijkt dat Beter Bed heeft geklaagd bij Trustpilot. Beter Bed heeft heel veel slechte review niet alleen bij Trustpilot. Toch adverteren ze met de heel goede score die ze vij Trustpilot halen. Neem aan dat ze Trustpilot betalen voor in ieder geval hun logo. Heel veel hoge scores gepaard met veel heel lage scores geeft aan dat er iets mis is met de meting. Wat is het geval veel hoge scores zijn op verzoek van Beter Bed geschreven Je kunt dus Beter deze scores niet meewegen. Dan ziet de score voor Beter Bed er heel wat anders uit.

Jan Meijer

Trustpilot verwijderd zeer betrouwbare ervaringen ze moeten zich diep schamen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond