Deel dit artikel
-

Bol.com laat ‘Kartonvreter’ los in Amsterdam

Om iets te doen aan het kartonafval op straat en om meer bewustwording te creëren rondom de aanpak van dit probleem, zet bol.com in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Kartonvreter in.

Vandaag en morgen rijdt deze omgebouwde vuilniswagen door Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost om zoveel mogelijk karton op te halen bij mensen thuis. Ook als het karton niet van bol.com is.

De Kartonvreter rijdt een vaste route door Amsterdam en stopt op verschillende ‘voederplekken’. De Kartonvreter start vrijdag om 12.00 uur bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en rijdt dan die dag door verschillende wijken van Amsterdam-Zuid. Op zaterdag 11 december rijdt de Kartonvreter door Amsterdam-Oost.

Als online webshop verstuurt bol.com heel wat karton. Daarom kijkt het bedrijf in eerste instantie wat ze zelf kunnen doen om minder karton te gebruiken. Vorig jaar werd al 12 procent minder karton per artikel gebruikt dan het jaar ervoor. Ook verstuurt bol miljoenen pakketjes zonder verzenddoos wanneer de originele verpakking van een artikel stevig genoeg is.

Deel dit bericht

3 Reacties

J.Meijer

Ik heb echt zelf geen behoefte aan een kartonvreter, want ook als ik een grote doos krijg voor bijv. een apparaat, dan schiet of knip ik dit kleiner. Maar veel Amsterdammers “laten” het weer doen.

Ru - are-you.nl

Oh, hij mag van mij ook wel langs bos en Lommer: de algemene papierbakken zitten constant vol, waardoor de straten vol staan met oud karton wat niet meer past.

Stefan vis

Gewoon de afvalophaal opengooien net als met oud ijzer. Karton per kilo uitbetalen. Houtafval ook. Moet je kijken hoe snel alles weg is in de avond!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond