Deel dit artikel
-

Bol.com: kerstman guller dan Sinterklaas

Voor het eerst in de bijna 13-jarige geschiedenis van Bol.com kocht de Kerstman meer cadeaus online dan Sinterklaas. Afgelopen week groeide de omzet met 35 procent, zo laat het bedrijf weten.

De winkel signaleert ook dat kerstcadeaus doorgaans ‘meer volwassen en iets kostbaarder’ zijn dan Sinterklaasgeschenken. Gingen begin deze maand vooral heel veel speelgoed, games en kinderfilms over de digitale toonbank, de afgelopen dagen waren vooral boeken, bordspellen, cd’s en elektronica populair.

Bol.com wijdt de toegenomen interesse voor het online kopen van deze cadeaus aan verschillende factoren. Zo besteedt de gever gemiddeld iets meer euro’s aan een kerstcadeau (ten opzichte van een Sinterklaascadeau) en was het weer de afgelopen dagen dusdanig herfstig dat online winkelen vaak werd verkozen boven het afstruinen van de koude, gure winkelstraten.

Een overeenkomst tussen de Kerstman en Sinterklaas is dat beiden later winkelen dan voorgaande jaren. De meest populaire geschenken dit jaar zijn de kerst-cd van Michael Bublé, het bordspel Scrabble, het boek Koorts van Saskia Noort, de live-dvd van Adele en de familiegame Just Dance 3. Ook camera’s, gourmetsets, speelgoed van LEGO, e-readers en de biografie van Steve Jobs gaan veelvuldig over de digitale toonbank.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stefan

Klopt het geld kan maar op zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond