Deel dit artikel
-

Bol.com komt met Magento-module

Webwinkeliers kunnen binnenkort automatisch hun assortiment aanbieden op bol.com. Daartoe laat het e-commerceplatform een Magento-module ontwikkelen.

De ontwikkeling van deze koppeling is in handen van bureau Reach Digital uit Roelofarendsveen. Dat signaleert Ecommercenews. Het technische hulpmiddel komt gratis beschikbaar zodra versie 3 van bol.coms Retailer API uit de testfase is.

Magento is een van de grotere leveranciers van e-commercesoftware. Vorig jaar werd versie 2 gepubliceerd en veel webshops zijn bezig met een upgrade van hun backend.

Reach Digital legt uit: “[Met de nieuwe koppeling is het mogelijk] het productassortiment eenvoudig aan te bieden op www.bol.com. Webwinkeleigenaren kunnen van hun artikelen de prijs, voorraadinformatie en levertijdindicatie communiceren. Bestellingen, verzendlabels, retouren en annuleringen kunnen na betaling via de webshop beheeromgeving worden verwerkt.”

Onder de 26.000 ondernemers die hun handelswaar op bol.com zette gebruikt een aanzienlijk deel van de winkels Magento. Zij lieten daarvoor koppelingen op maat schrijven. Nu bol.com een eigen module uitgeeft, neemt het de regie in handen. Meer shops kunnen de koppeling gaan inzetten, omdat hij gratis is, en het bedrijf heeft meer grip op de stabiliteit en zicht op feedback uit de markt.

De nieuwe module wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bol.com API developmentteam. Zodra hij wordt vrijgegeven is de software te downloaden op bol.com en via de Magento Marketplace.

Deze investering van bol.com is onderdeel van de strategie om zichzelf te veranderen van winkel in platform. De directie van het bedrijf verwacht dat partners binnen twee jaar meer consumentenomzet realiseren dan de eigenaar van het platform zelf.

Foto: andrepmeyer (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond