Deel dit artikel
-

Bol.com krijgt aparte servicebalie in Albert Heijn

Bol.com begint met Albert Heijn een proef waarbij zijn afhaalpunten worden uitgebreid tot een volwaardig, apart servicepunt. Concreet houdt dat in dat bol.com eigen balies krijgt in filialen van de supermarkt.

De proef wordt gehouden bij vestigingen in Amsterdam (Gelderlandplein), Den Haag (Elandstraat) en Hoofddorp (Burgemeester Stamplein). Vooralsnog gaat het om een periode van enkele maanden. Na de zomer wordt gekeken of en hoe de servicebalies ook elders zullen worden ingericht.

Van een los experimentje is in ieder geval geen sprake, want de webwinkel zegt in een toelichting: “Wanneer klanten van bol.com enthousiast zijn over de servicepunten, zal bol.com na de pilot een vast format ontwikkelen zodat ruim 7,5 miljoen klanten in de toekomst toegang krijgen tot een bol.com servicepunt in Nederland en België.”

Gebruikers van een servicebalie kunnen er hun pakketjes ophalen en retourneren. Maar dat is niets nieuws. Dat kan bij de afhaalpunten ook al. Wel nieuw is, dat klanten bestelde artikelen direct kunnen uitpakken en testen. Bevalt het toch niet, dan kan de klant het item ter plekke retour zenden zonder dat vooraf online te moeten aanmelden. Andere zaken: nieuwe aankopen meteen betalen tijdens het afhalen en, wanneer een aankoop een cadeau is, het ter plekke laten inpakken door de bol.com service-medewerker.

De proefbalies worden bezet door medewerkers bij de bol.com die al langer voor de klantenservice werken en dus bekend zijn met de wijze van service verlenen van. Dat kunnen mensen zijn van Teleperformance en Randstad. “Na de pilot fase zullen we bepalen of dit zo blijft, of dat ook Albert Heijn medewerkers de servicepunten kunnen bemannen”, aldus de woordvoerster.

Klanten kunnen sinds 2013 terecht bij de ruim negenhonderd bol.com-afhaalpunten in Albert Heijn in Nederland en België. Daar kunnen pakketjes afgehaald en geretourneerd worden wanneer het de klant zelf uitkomt, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Bij deze afhaalpunten bestaat daarnaast de ‘same day delivery’-dienst Vandaag Ophalen. Hiermee kunnen pakketjes al binnen een paar uur na bestelling, tegen het laatste tarief, bezorgd worden bij een afhaalbalie in AH.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond