Deel dit artikel
-

bol.com pakt dit jaar 7 miljoen artikelen niet in

Bol.com gaat dit jaar tweemaal zoveel artikelen versturen zonder kartonnen verzenddoos ten opzichte van vorig jaar. De retailer hoopt daarme een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal uit te sparen.

Het online platform begon vorig jaar al met het schrappen van de herkenbare bol.com doos bij 3,5 miljoen artikelen. Dit jaar worden naar verwachting 7 miljoen artikelen niet meer ingepakt voor verzending. Alleen wanneer het echt noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de bescherming van het artikel, pakt bol.com een artikel zo duurzaam mogelijk in.

De afgelopen maanden nam bol.com het hele assortiment van 23 miljoen artikelen onder de loep om na te gaan wat er allemaal zonder bol.com-doos verstuurd kan worden.

Daarnaar keek men in distributiecentrum welke artikelen met een kleine aanpassing aan de originele verpakking nog meer geschikt zijn voor onverpakt verzenden.

Inmiddels verkopen meer dan 30.000 verkooppartners hun artikelen via bol.com. Een deel van hen besteedt daarnaast de logistiek uit aan het online platform. Bol.com bekijkt nu of ook deze artikelen geschikt zijn om, eventueel na een kleine aanpassing, onverpakt te verzenden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond