Deel dit artikel
-

Bol.com: QR-codes werken boven verwachting

QR-codes lijken definitief te zijn doorgedrongen als bruggetje tussen de fysieke en digitale wereld. bol.com zette de printtechniek in om de koppeling te maken tussen zijn papieren speelgoedboek en de digitale verlanglijstjes in zijn mobiele app.

“De QR-codes zijn zelfs iets boven verwachting opgepakt”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Begin oktober publiceerde bol.com in miljoenenoplage het Speelgoedboek en gooide dat door brievenbussen en legde het in de schappen van Albert Heijn. Anders dan andere catalogi stonden er bij de cadeau-items geen prijzen vermeld, maar enkel prijsindicaties. Wie details van een product wilde zien, moest zijn telefooncamera op de QR-code mikken en zag in de app van de winkel de prijs en kon het item dan ook op een verlangslijstje zetten.

“Al vanaf de eerste dag van verpreiding van Het Grote Speelgoedboek, zagen we dat verlanglijstjes meer gebruikt werden. Dat is fijn voor ouders, die dan weten waar hun kinderen echt blij van worden en de lijstjes ook tijdig kunnen delen met bijvoorbeeld opa en oma. Daarbij is het handig voor ons, want door de verlanglijstjes hebben we al eerder inzicht in waar voorkeuren naar uitgaan en kunnen we nog beter voorspellen wat het meest populair gaat worden.”

Exacte cijfers wil de onderneming niet geven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans Hendrikx - Omnisense

QR-codes zijn al weer geruime tijd en binnen talrijke branches een welkome aanvulling voor informatievoorziening en marketing.
Het publiek herkent steeds meer de toegevoegde waarde van de QR-code.
BOL.com bevestigt met de QR-codes in het Grote Speelgoedboek de definitieve terugkeer van de ooit afgeserveerde code der codes.
Prachtig. Lang gewacht maar toch gekomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond